علی اکبر علیزاده برمی نماینده مجلس و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت فعلی نظام مالیات ستانی در کشور و گامهایی که برای ایجاد تناسب بین مالیات واقعی مشاغل و مالیات پرداختی آنها برداشته شده است،گفت: مشاغل در کشور ما حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از جی دی پی کشور را در اختیار دارند ولی فقط ۶ درصد از مالیات کشور را پرداخت میکنند در واقع با این شیوه بین مالیات پرداختی آنها با مالیات واقعی تفاوت عمدهای وجود دارد.
علیزاده برمی بیان کرد: ما باید به سمت عدالت مالیاتی سوق پیدا کنیم تا مشاغل و خصولتیها هم مالیات واقعی خود را بپردازند. اما تا نتوانیم زیرساختها را فراهم کنیم نمیتوانیم اقدامی را به صورت کارشناسی شده عملیاتی کنیم.
این نماینده مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی مجلس یازدهم تشکیل شد به دولت ابلاغ کرد که باید تمام مشاغل از سیستم پوز برای دریافتیهای خود استفاده کنند. این مرحله آرام آرام عملیاتی شد و در مرحله بعد این دستگاههای پوز به سیستم مالیاتی متصل شدند تا درآمد واقعی مشاغل مشخص و بر همان اساس از آنها مالیات اخذ شود.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه گفت: فردی که ۲۵ هزار سکه طلا خریده باید مالیات آن را بدهد. علت تصویب مالیات بر عایدی سرمایه این است که کوشش کنیم ملک، خودرو ، طلا و ارز را از بورس بازی خارج کنیم و کسی در این مجموعهها سرمایه گذاری نکند.
علیزاده برمی ادامه داد: اگر دولت به خوبی مالیات بر عایدی سرمایه را اجرایی کند این ۴ حوزه از بورس بازی خارج میشود و ثبات خوبی در این چهار حوزه به وجود خواهد آمد.
این نماینده مجلس یازدهم توضیح داد: اقدام دیگری که در بودجه ۱۴۰۳ در مجلس برای اصلاح نظام مالیاتی انجام شد این بود که اداره امور مالیاتی مجوز داده شد از حساب تمام کسانی که بدهی مالیاتی دارند با هماهنگیهایی که در قانون صورت گرفته یکطرفه برداشت کند.
علیزاده برمی افزود: مجموعه این عوامل اگر اتفاق بیفتد عدالت مالیاتی رخ میدهد و جلوی فرار مالیاتی هم گرفته میشود. تا این مرحله مجلس برای اصلاح نظام مالیاتی خوب پیش رفته است و اگر دولت به درستی عمل کند میتوانیم به سمت عدالت مالیاتی برویم.
وی افزود: در قانون بودجه ۱۴۰۳ تقریبا ۵۰ درصد بودجه عمومی دولت از مالیات تامین خواهد شد، در حالی که وقتی مجلس یازدهم شروع به کار کرد این میزان زیر ۲۰ درصد بود.
علیزاده برمی افزود: امیدواریم ما هم بتوانیم مثل کشورهای پیشرفته یک سیستم مالیاتی عادلانه داشته باشیم و محرومین هم از موهبتهای مالیاتی که از ثروتمندان و پردرآمدها گرفته میشود برخوردار شوند.