محمد محمد زاده به خبرگزاری صدا و سیما گفت: امسال ۸۳۰۰ جعبه تخم نوغان به ازای هر جعبه با قیمت یارانهای ۲۸ هزار تومان بین نوغانداران استان توزیع شد.
او گفت : بیشترین توزیع با دو هزارو ۲۴۴ جعبه در رازو جرگلان و هزارو ۵۷۰ جعبه در سملقان انجام شد.
مدیرکل سازمان جهاد کشاورزی استان در ادامه از احداث سردخانه تخم نوغان از محل اعتبارات سفر رئیس جمهوربه استان خبردادو گفت: همچنین برای تکمیل
زنجیره نوغانداری، دستگاه پیله خشک کنی در کلاته بهار و ابریشم کشی به بهره برداران تحویل داده شد.
محمد زاده گسترش نوغانداری را یکی از اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی دانست و گفت : به همین منظور ۳۳ هزار اصله نهال اصلاح شده توت در بین نوغانداران استان به منظور توسعه توتستانها و حمایت از قشر تولید کننده در بین نوغانداران استان توزیع شد.
او بر رعایت مسایل فنی شامل رطوبت، نور و حرارت برای فعالیت نوغانداری تاکید کرد و افزود: همچنین نوغانداران داران باید امکانات و تجهیزات مورد نیاز را از جمله رطوبت سنج و دماسنج را تهیه کنند و از امکانات گرمایشی و سایر موارد نیز بهرهمند باشند.
معاون بهبودتولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه نوغان داری فعالیتی زوده بازده است افزود: با توجه به شرایط آب و هوایی توزیع جعبه نوغان در این استان معمولا در فروردین انجام میشود که این فعالیت ۴۰ تا ۴۵ روز طول خواهد کشید.
خراسان شمالی در تولید پیلهتر کرم ابریشم در کشور رتبه سوم و در بهره وری رتبه اول را دارد، میانگین تولید پیلهتر ابریشم در خراسان شمالی ۴۲.۵ کیلوگرم و میانگین کشوری ۳۷.۵ است که استان در این خصوص ۵ کیلو گرم ازمتوسط کشور بالاتر است.
در این خطه فعالیتهایی از جمله از قبیل قالی بافی، بافت تابلو فرش، پشتی ترکمن و سایر دست بافتههای داری انجام میشود.
چهارهزار نفر از اهالی خراسان شمالی در نوغان داری مشغول به فعالیت هستند.
پارسال هفت هزار و ۳۳۲ جعبه نوغان توزیع ۲۷۸ تن پیلهتر ابریشم تولید شد.
بیشترین فعالیت حرفه نوغانداری به ترتیب در شهرستانهای مانه و سملقان، راز و جرگلان و بجنورد است.