سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو نسبت به مصرف خودسرانه و عوارض منجر به مرگ آنتی بیوتیک سفتریاکسون هشدار داد.

زهرا جهانگرد سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: طبق بررسی صورت گرفته توسط گروه ثبت و بررسی ایمنی و عوارض ناخواسته فرآورده‌های سلامت، از مجموع گزارش‌های عوارض و اشتباهات دارویی در سال ۱۴۰۲ در سامانه گزارش عوارض دارویی، ۹ درصد آن مربوط به گزارش‌های عوارض ناخواسته داروی سفتریاکسون بوده است.

وی افزود: از میان گزارش‌های بررسی شده درخصوص عوارض داروی سفتریاکسون ۲۸۶ مورد مربوط به گزارش عوارض جدی بوده است.

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت تصریح کرد: از بین گزارش‌های بحرانی، پنج مورد به علت اندیکاسیون اشتباه مانند مصرف در بیماری‌های ویروسی شامل سرماخوردگی و آنفلوانزا و یک مورد به علت مصرف داروی سفتریاکسون در بیمار دارای سابقه حساسیت به دسته دارویی مذکور، قابل پیشگیری بوده است. 

به گفته وی تجویز و مصرف بیش از اندازه و فاقد اندیکاسیون تایید شده دارو، عدم اطلاع بیماران و مراقبین بیماران از سوابق حساسیت دارویی، اصرار بیماران بر تجویز دارو‌های تزریقی توسط پزشکان، تزریق در شرایط نامناسب از نظر انجام اقدامات درمانی اورژانسی صحیح و سریع از علل وقوع عوارض جدی و مرگ و میر بیماران است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳
بنده خودم یکبار سال ۱۴۰۰پس از سنگ شکنی کلیه دچار عفونت شدید کلیه و مجاری ادرار شدم پس از بستری شدن توی سرُم سفتریاکسون ریختند تا عفونت کنترل شود ولی بدن من حساسیت نشان داد و دچار لرز شدیدی شدم و تنفسم دچار مشکل شد فورا کمک نفس آوردند و داروی ضد حساسیت تزریق کردند این علایم یک روز بعد هم ادامه داشت و به تدریج کم شد