جواد اعتضادی مدیر مهاد کشاورزی تایباد گفت: هم اکنون ۷ هزار هکتار از مزارع شهرستان مرزی تایباد زیر کشت زیره سبز قرار دارد که این رقم نسبت به سال زراعی گذشته ۱۵۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: برداشت زیره سبز از اردیبهشت تا خردادماه ادامه دارد که پیشبینی میشود امسال بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول در تایباد برداشت شود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد ادامه داد: کمآبطلب بودن زیره سبز نسبت به دیگر محصولات پاییزه و افزایش قیمت آن در سالهای اخیر باعث شده تا کشاورزان به کشت این گیاه ترغیب شوند و سطح زیر کشت آن افزایش پیدا کند.
اعتضادی بیان کرد: عمده کشت زیره سبز در دشت کرات تایباد صورت میگیرد و در فرایند کاشت تا برداشت آن در این شهرستان بالغ بر ۲۰ نفر-روز در هر هکتار اشتغال ایجاد میشود.
این مقام مسئول اضافه کرد: مصرف آب زیره سبز کمتر از ۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در هر هکتار بوده و عمده آب مورد نیاز آن از طریق باران و نزولات جوی تامین میشود.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد تصریح کرد: یکی از مشکلات در کشت زیره سبز در شهرستان، نبود صنایع تبدیلی و فرآوری است و محصول تولیدی به صورت خام در بازارهای داخل و خارج شهرستان عرضه میشود.
اعتضادی خاطرنشان کرد: با توجه به مزایای کشت زیره سبز، ایجاد واحدهای تولیدی و صنایع تبدیلی یا رویکرد صادراتی میتواند درآمد قابل ملاحظهای برای کشاورز و ارزآوری برای کشور داشته باشد.