عادل دریس مدیرکل بندری سازمان بنادر و دریانوردی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه میزان تخلیه کالاهای اساسی از بنادر کشور رشد بسیار خوبی داشته است گفت: میزان تخلیه و بارگیری شکر طی دو ماهه نخست امسال معادل ۱۷۳ هزار و ۳۶۶ تن بود که شاهد رشد ۱۰۰ درصدی تخلیه این کالا نسبت به مدت مشابه سال گذشته هستیم.
وی گفت: میزان تخلیه روغن طی فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ معادل ۲۳۰ هزار و ۱۳۷ تن بود که در خصوص این کالا نیز شاهد رشد ۱۳۲ درصدی هستیم.
وی با بیان اینکه با توجه به افزایش میزان تخلیه و بارگیری کالا استفاده از ظرفیت کامیون و واگن افزایش داشته است گفت: تعداد کامیون و واگن اختصاص یافته جهت خروج کالاهای اساسی طی دو ماهه نخست امسال شامل ۱۶۶ هزار و ۷۰۰ دستگاه کامیون و ۵ هزار و ۵۵۰ واگن بود که از این تعداد ۱۸ هزار و ۳۳۷ دستگاه به صورت حمل یکسره بوده است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر میزان تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی شامل جو، ذرت، سویا، برنج، شکر و روغن در بنادر کشور طی فروردین و اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲، معادل ۴ میلیون و ۵۷ هزار و ۴۷۳ تن بود که در تمامی بخش ها شاهد رشد تخلیه و بارگیری بوده ایم.
مدیرکل بندری سازمان بنادر با بیان اینکه بیشترین میزان تخلیه و بارگیری کالا مربوط به سویا بوده که رشد ۱۶۱ درصدی داشته ایم گفت: میزان تخلیه و بارگیری جو رشد ۱۴۰ درصدی، ذرت رشد ۲۸ درصدی، شکر رشد ۱۰۰ درصدی و روغن رشد ۱۳۲ درصدی داشته است.
دریس با بیان اینکه میزان تخلیه گندم طی دو ماهه نخست سال امسال معادل ۲۶ هزار و ۳۲۵ تن بوده است گفت: میزان تخلیه جو نیز معادل ۱۴۷ هزار و ۷۵۸ تن بود که حاکی از رشد ۱۴۰ درصدی جو نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
وی اظهار کرد: میزان تخلیه ذرت در طی دو ماه گذشته معادل ۲ میلیون و ۲۳۹ هزار و ۷۶۶ تن بود که حاکی از رشد ۲۸ درصدی بوده است.
او با بیان اینکه میزان تخلیه سویا طی ۶۰ روزه نخست سال جاری معادل ۱ میلیون و ۶۴ هزار و ۷۱۰ تن بود که رشد ۱۶۱ درصدی را داشته است گفت: میزان تخلیه برنج نیز طی مدت مذکور، معادل ۱۰ هزار و ۴۳ تن بود.
وی یادآور شد: افزایش و اهمیت تخلیه و بارگیری کالا وکاهش مدت زمان انتظار کالا برای تخلیه و بارگیری و استفاده از ظرفیت حمل کالا به صورت یکپارچه از جمله اولویت های سازمان بنادر در جهت تخلیه بارگیری کالا است که در دستور کار خود قرار داده ایم.
خبرنگار : محبوبه کباری