محمد امین بایزیدی رئیس اداره جهادکشاورزی اشنویه گفت: به طور میانگین سالانه از هر هکتار باغ بارور این شهرستان بین ۷ تا ۸ تُن محصول گیلاس برداشت میشود، اما امسال با توجه بارندگی در زمان گلدهی، نوسانات دمایی شب و روز و رطوبت، میزان برداشت به کمتر از ۴ تن رسیده است.
وی اضافه کرد: این شهرستان با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی مستعد کشت گیلاس بوده و سطح زیر کشت این محصول به هزار و ۵۰ هکتار رسیده که از این میزان ۶۰۰ هکتار بارده و ما بقی غیربارده است.
رئیس اداره جهادکشاورزی اشنویه ادامه داد: ارقام گیلاسی که در اشنویه کشت میشود شامل تکدانهای مشهد، خوشهای، زرد دانشکده، سفید ارومیه و نوع محلی به نام (خومالی) است که این نوع گیلاس مزه و کیفیت عالی و خواهان زیادی دارد.
بایزیدی ادامه داد: آغاز برداشت گیلاس در خردادماه بوده و ۳۵ تا ۴۵ روز طول میکشد که در فصل برداشت گیلاس بیش از پنج هزار نفر روز به صورت مستقیم مشغول به کار میشوند.
وی با بیان اینکه باغداران این شهرستان از کمترین میزان سم استفاده میکنند، افزود: با توجه به شرایط اقلیمی و قدمت طولانی در کشت گیلاس و کیفیت عالی این محصول، اشنویه به عنوان پایتخت گیلاس ایران مشهور شده است.
شفافیت رنگ، طعم و عطر مطبوع و کیفیت مطلوب گیلاس اشنویه موجب شده تا این محصول مشتریان زیادی در داخل و خارج از کشور برای خود دست و پا کند.
گیلاس اشنویه طرفداران زیادی در داخل و خارج از کشور دارد که همه ساله علاوه بر تامین بخشی از بازار مصرف داخلی، قسمتی از آن نیز به کشورهای دیگر صادر میشود.
شهرستان مرزی اشنویه در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.