محمد ثابت اقلیدی در همایش بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی که در شهر شیراز برگزار شد بر لزوم معرفی تولیدات و محصولات صنایع دستی در ابعاد ملی و بین المللی تاکید کرد وافزود: از بدو ورود به استان فارس شاهد برگزاری نمایشگاه گردشگری شیراز، نمایشگاه گردشگری تهران، درخشش در حوزه نوروز و …با اجرای برنامههای رویداد محور در حوزههای صنابع دستی و گردشگری بودیم.
او با تصریح بر اینکه افتخار میکنم که در زمان رئیس جمهور شهید مدال خدمت در خطه فارس را به گردن آویختم، گفت: شهید جمهور آیت الله رییسی به واقع به فکر مردم بود و جانش را در راه خدمت به مردم تقدیم نظام کرد.
ثابت اقلیدی اضافه کرد: به پاس تقدیر از رئیس جمهور شهید اقداماتی در دستور کار قرار گرفت که میتوان به اجرای طرح جامع صنایع دستی در شهرستان خرامه اشاره کرد همچنین تبدیل یکی از ۱۲ خانهها صنایع دستی شیراز به صنایع دستی و نامگذاری آن به نام شهید آیتالله رئیسی با اشتغال به کار ۱۶ هنرمند، اختصاص یک درصد از منابع صرف مسئولیتهای اجتماعی و هزینه آن در صنایع دستی، آغاز به کار عملیات اجرایی بازارچه صنایع دستی در شهرک آرین شیراز و …از جمله این اقدامات است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس خاطرنشان کرد: رویکرد ما اجرای طرحهای ماندگار حوزه صنایع دستی برای فارس و کلانشهر شیراز است و در این راستا یک پروژه فاخر نیز فردا کلنگزنی میشود که متشکل بازارچههای تخصصی، سالنهای حرفهای، اتاق اساتید و پیشکسوتان با دو سرمایهگذار و مشارکت بخش خصوصی است.
ثابت اقلیدی با بیان اینکه بعضی از هموطنان از خدمات میراث آگاهی ندارند، گفت: از جمله این خدمات اعطای تسهیلات کم بهره و دیگری وعده صادق دولت سیزدهم مبنی بر بیمه هنرمندان صنایع دستی است.
او با تصریح بر اینکه تلاش کردهایم تا در اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی فارس در حوزه صنایع دستی با بروکراسی مواجه نشویم، گفت:
تمام اماکن تاریخی و گردشگری و امکانات موجود را با جدیت در اختیار هنرمندان صنایع دستی قرار میدهیم.
در ادامه این مراسم بهزاد احمدی فارسانی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس طی سخنانی گفت: با همراهی شهردار شیراز، سردیس هنرمندان پیشکسوت در این کلانشهر ساخته شد.
او با بیان اینکه اماکن تاریخی را به خود هنرمندان واگذار کردهایم و اعطای ۷۰ میلیارد تومان تسهیلات تبصره ۱۶، کسب ۱۳۷ نشان مهر اصالت ملی، کسب سه نشان مهر یونسکو، ثبت محله هنر و صنایع دستی، ثبت چهار شهر و روستای ملی در فارس، ساخت بازارچههای صنایع دستی در شیراز (زندیه) و مجموعه جهانی تخت جمشید، واگذاری خانههای تاریخی، راه اندازی ۲۰ کارگاه صنایع دستی به کمک مدیرکل بهزیستی و…را بخشی از اقدامات معاونت متبوع طی دو سال گذشته برشمرد.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تصریح کرد: آنچه انجام شده، بدهی فرهنگی ما و جز وظیفهای بیش نبوده است.
در ادامه این مراسم نیز حسین همتی مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای صنایع دستی فارس نیزبیان کرد: اتحادیه صنایع دستی فارس امسال ۲۰ ساله شد و طی این سالها با هنرمندان و اعضای اتحادیه رشد کرده و تلاش کرده تا خود را به روز کند.
همتی با اشاره به ثبت محله بالاکفت در شیراز به عنوان نخستین محله هنر و صنایع دستی کشور، گفت: این اتحادیه تمام قد در خدمت هنرمندان و همراه با وزارتخانه و اداره کل میراث فرهنگی فارس قرار دارد.