عمل جراحی درمان بی اختیاری ادرار Trans Obturatore tape) TOT) بدون باز کردن شکم برای اولین بار در اتاق عمل بیمارستان ضیایی اردکان انجام شد.
سعیده مزیدی متخصص زنان و زایمان گفت: بی اختیاری ادراری از موارد بسیار شایع در بین بانوان است که علل مختلفی دارد و درمان انواع بی اختیاریهای بانوان به دو دسته درمان دارویی و جراحی تقسیم میشود.
وی افزود: درمان دارویی صرفاً میتواند برخی انواع بی اختیاری را که به علل عفونت ادراری، تکرر ادرار و بی اختیاریهای اورژانسی ست را درمان کند. اما در مواردی، درمان اصلی بی اختیاری که به دنبال افزایش سن، زایمانهای متعدد در بانوان، ریزش ادرار با کار سنگین، سرفه و خندیدن رخ میدهد، با جراحی صورت میگیرد.
مزیدی اظهار داشت: انواع مختلفی از درمانهای جراحی وجود دارند که در این بین بهترین و کم عارضهترین نوع، جراحی تخصصی TOT است که به وسیله جاگذاری مواد توری مانند در اطراف مجرای ادراری انجام میشود که دردرمان بی اختیاریهای استرسی خیلی موفق عمل کرده است.
وی افزود: هم اکنون در بیمارستان ضیایی، امکان انجام این شیوه جراحی وجود دارد و بیماران در صورت تمایل میتوانند آن را برای درمان انتخاب کنند.