یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در دولت سیزدهم با نگاه ویژه شهید جمهور به حوزه سلامت یک اکوسیستم فناوری در کشور ایجاد شد به گونهای که ۲۵ مرکز رشد فناوری سلامت در نقاط مختلف کشور فعال گشت که این تعداد نسبت به دولت قبل ۲۱.۷ درصد رشد داشته است.
او افزود: همچنین در دولت سیزدهم پنج پارک علم و فناوری سلامت در کشور ایجاد شد و پارکهای فعال در این حوزه به ۱۵ مورد رسید.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: علاوه بر این تدوین شتاب دهندهها نیز در دولت مردمی رقم خورد و با اضافه شدن ۸۲۶ اختراع جدید شاهد رشد ۴۲ درصدی در این حوزه بودیم.
پناهی با اشاره به افزایش ۳۹ درصدی میزان محصولات تجاری سازی شده از ۵۳۲ محصول به ۷۴۰ مورد در دولت سیزدهم بیان کرد: همچنین در دولت مردمی میزان محصولات حوزه سلامت با رشد ۹۵ درصدی از ۲ هزار و ۱۳۸ محصول در ابتدای دولت پبه چهار هزار و ۷۳ محصول در ایام پایانی این دولت رسیده است.
او تصریح کرد: همچنین در دولت مردمی در حوزه تولید علم، رشد ۴۲ درصدی در این بخش توسط اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت گرفت و به ازای هر عضو هیأت علمی ۱.۳۴ مورد تولید علم انجام شد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه بیش از ۳۰۰ دانشمند یک درصدی در میان هیأت علمیهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی داریم، تاکید کرد: ۴۷ درصد از مجموع دانشمندان کشور مرتبط با حوزه سلامت و بالاترین گروه آن مرتبط با حوزه دارو هستند.
پناهی اظهار کرد: دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی در طول سه سال اخیر ورود خوبی در رتبه بندی های بینالمللی تایمز و گایدن داشتند و از دانشگاههای تهران، شهید بهشتی و تبریز رشد خوبی در این حوزه شاهد بودیم؛ ما دانشگاهها را به یک دانشگاه مسئله محور تبدیل کردیم و در ادامه نیز به دنبال رسیدن به نسلهای سه و چهار آن هستیم.
او با بیان اینکه مشهد جایگاه قابل قبولی در حوزه علم و فناوری دارد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان یک دانشگاه نسل سه جزء دانشگاههای برتر بوده و هر ساله در جشنواره رازی نماینده این دانشگاه را در میان برگزیدگان داریم.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر این نکته که در دولت سیزدهم از ظرفیت دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی برای حل مسائل و مشکلات مرتبط با حوزه سلامت استفاده شد، ادامه داد: همچنین از ظرفیت هیأت علمیها و نخبگان دانشگاهی بهطور ویژه و از ظرفیتهای ویژه هر دانشگاه و دانشکده نیز بهطور خاص استفاده شد.
پناهی بیان کرد: در دولت سیزدهم موضوع عدالت در سلامت بهطور جدی مورد توجه قرار گرفت تا همه محققان به منابع موردنیاز دسترسی داشته باشند و بتوانند در موضوع علم و فناوری نقش آفرین باشند.