امیر شوشتری مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: قرارگاه ۱۴ صفر بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب با هدف شناسایی و شبکه سازی دانش آموزان نخبه و توانمند، هماهنگی بین تشکلها، کادرسازی برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و اعتباربخشی به جایگاه بیشتر دانش آموزان در انتخابات ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ در استان شکل گرفت که ۲ هزار دانش آموز در قالب خبرگزاری پانا و ناظران افتخاری به این طرح پیوستند.
او افزود: رسالت این قرارگاه زمینه سازی برای ظهور منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (عج) است تا دانش آموزان به عنوان سربازان ولی عصر در این زمینه گام بردارند و به موضوعات کلانی از جمله جهاد تبیین، جلب مشارکت حداکثری آحاد مردم در انتخابات و انتخاب فرد اصلح و تبیین دستاوردهای نظام مقدس جمهوری اسلامی به ویژه دستاوردهای دولت شهید جمهور میپردازند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ادامه داد: یکی از جلوههای شیرین فعالیت این دانش آموزان در میدان عمل، انتخابات ۱۱ اسفندماه سال گذشته بود که دانشآموزان این فرصت را پیدا کردند تا در قالب یک نقش رسمی بر سر صندوقهای رای حضور یابند.
شوشتری بیان کرد: امسال قرارگاه ۱۴ صفر ۳ مشتمل بر سه هزار و ۷۰۰ دانش آموز از ۴۷ اداره آموزش و پرورش در استان به عنوان ناظر افتخاری و بقیه نیز به عنوان خبرنگار در انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیرماه بر سر صندوقهای رای حضور مییابند که امروز تفاهمنامه فعالیت آنان به امضا رسید.
همچنین حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی گفت: مجموعه قرارگاه ۱۴ صفر فرصتی برای نوجوانان ایجاد کرده است تا در ماموریتهای مختلف که یکی از آنها انتخابات است، حضور پیدا کرده و نقش آفرینی داشته باشند.
او افزود: سیاستهای قرارگاه ۱۴ صفر به رویکرد دانشآموزان متولی آن بازمیگردد، تاکنون نیز قرارداد مالی برای فعالیت دانشآموزان در این قرارگاه منعقد نشده و داوطلب شدن در این قرارگاه اختیاری بوده است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استاندار خراسان رضوی یکی از نقش آفرینیهای اخیر دانش آموزان قرارگاه ۱۴ صفر را در شهرستانهای کوهسرخ، خلیل آباد، کاشمر و بردسکن در پی زلزله روز گذشته حوالی این شهرستانها ذکر کرد که در حال رصد آسیبهای زلزله هستند.
هادی طباطبایی معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی گفت: انتخابات متعلق به مردم است و مردم برگزارکننده آن هستند، عمده ترکیب هیاتهای اجرایی به عنوان رکن اصلی انتخابات را معتمدین مردم تشکیل میدهند لذا اعضای هیات اجرایی انتخاب شده توسط مردم هستند.
او افزود: حضور دانش آموزان نوجوان در قالب قرارگاه ۱۴ صفر ۳ در صحنه انتخابات به عنوان یکی از اعضای هیات اجرایی و عضو شعبه اخذ رای است که بر روند برگزاری انتخابات نظارت خواهند داشت و این اقدام در راستای قانون است که مکلف به اجرای آن هستیم.
معاون سیاسی استاندار خراسان رضوی با اشاره به وجود چهار هزار و ۶۲۷ شعبه اخذ رای در انتخابات پیش رو در خراسان رضوی ادامه داد: دانشآموزان بهترین گزینه برای تبیین روند اجرای قانون در انتخابات و شفافیت آرا در جامعه هستند و این افتخاری برای جمهوری اسلامی ایران است، از سوی دیگر این مهم برای دانشآموزان جنبه آموزشی و تربیتی داشته که به نوعی جامعه پذیری سیاسی است.
طباطبایی یکی از دلایل افزایش ۶ درصدی مشارکت مردم خراسان رضوی در انتخابات ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ را حضور دانشآموزان و تاثیرگذاری آنان در خانواده ذکر و اظهار امیدواری کرد که با حضور دانش آموزان ناظر و خبرنگار مشارکت مردم در انتخابات پیش رو از گذشته بیشتر شود.
کمال سرویها مسئول دفتر نظارت و بازرسی شورای نگهبان در خراسان رضوی گفت: حضور دانشآموزان به عنوان ناظر و خبرنگار در عرصه اجرایی انتخابات مورد توجه شورای نگهبان قرار گرفته است، زیرا دانش آموزان با نکته سنجی و ریزبینی که دارند، میتوانند برگزاری انتخابات را از زوایایی بررسی کنند که شاید کمتر مورد توجه دست اندرکاران قرار گرفته باشد.
او افزود: از دانشآموزان ناظر و خبرنگار در انتخابات گزارش عملکردی جدی از فضای انتخابات در خراسان رضوی خواسته خواهد شد و همچنین به سراغ دانشآموزان علاقهمند به حضور در این عرصه خواهیم رفت تا عضو این شبکه شوند و در این راستا بستر سلامت انتخابات بیش از گذشته فراهم شود.