دکتر زهرا نهبندانی گفت: در این راستا آزمایش های حشره شناسی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد از سال گذشته چند برابر شده و در کالاهای وارداتی هم نظارتها و کنترلهای لازم انجام و تاکنون پشه آئدسِ مهاجمِ ناقل در محدوده استان خراسان رضوی شناسایی نشده است.
وی با بیان اینکه تاکنون ۱۱۱ مبتلا به تب دنگی در کشور شناسایی شدند، بیان کرد: همه این افراد دارای سابقه سفر به کشورهای آلوده بوده و از این تعداد ۳ نفر فوت شده اند.
رییس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حدود ۸۰ درصد از مبتلایان ممکن است علائم شدیدی نداشته و حتی بدون علامت باشند اما تابلوی علائم در ۲۰ درصد افراد، تب، درد عضلانی و استخوانی، درد پشت حدقه چشم، تهوع، اسهال، خونریزی از لثه و بینی و بثورات پوستی است.
سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد شناسایی شدند
وی با اشاره به اینکه تاکنون سه بیمار مشکوک به تب دنگی در مشهد شناسایی شدند که هر سه سابقه سفر به مناطق آلوده در سایر کشورها داشتند، افزود: یک بیمار با حال عمومی خوب مرخص شد و تحت مراقبت و پیگیری است و منتظر پاسخ آزمایش ۲ نفر دیگر هستیم.
دکتر نهبندانی تاکید کرد: بیماران با علائم مشکوک باید بلافاصله به مراکز بهداشتی جهت مراقبت و درمانهای حمایتی مراجعه کنند، این افراد نباید از داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی از جمله پروفن، ناپروکسن، دیکلوفناک و ایندومتاسین استفاده کنند، برای کاهش درد در این بیماران استامینوفن توصیه میشود.
این مسوول بیان کرد: افراد تا ۲ هفته پس از سفر به مناطق پر خطر که آلوده به پشه آئدس هستند، بایستی هوشیار بوده و درجه حرارت بدنشان باید به طور مستمر اندازهگیری شود تا در صورت بروز علائم به سرعت درمان شوند.