وحید آشتیانی روز چهارشنبه در حاشیه نشست مشترک مدیران ارتباط صنعت و دانشگاههای استان و مسئول کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه استانداری قم گفت: تمام توان و تلاش شرکت شهرکهای صنعتی قم حرکت بر مدار ظرفیتهای فرهنگی و صنعتی استان است.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم با بیان اینکه نگاه فرهنگی درکنار توسعه صنعتی همواره مورد تاکید این شرکت بودهاست گفت: سعی شدهاست اگر توسعهای در بخش صنعت استان شکل گرفته متناسب با ظرفیتهای بومی باشد و در همین راستا ایجاد و توسعه شهرک صنعتی ثامن به عنوان تنها شهرک صنعتی تخصصی چوب و درودگری در کشور نمونهای موفق بحساب میآید.
آشتیانی وجود شهرکهای صنعتی شهاب و آی سی تی را از دیگر توسعههای صنعتی متناسب با فرهنگ و زیست بوم زیست بوم صنعتی قم بر شمرد و عنوان کرد: شرکت شهرکها صنعتی استان طی سه دهه از فعالیت خود به این نتیجه رسیده است که ایجاد زیرساختها به عنوان کالبد به حساب میآید و بایستی روحی به این مجموعهها دمیده شود تا توسعه واقعی شکل بگیرد و ابزار این مهم دانشگاهها هستند و با این روند در کنار توسعه صنعتی، توسعه بازارها، برندسازی و فرایندهای فناوری و دانش محوری شکل خواهد گرفت.
آشتیانی افزود: حضور دانشجویان و اساتید دانشگاههای استان درسطح شهرکهای صنعتی به عنوان مشاور و حتی تولید کننده یک خبر و نوید بخش آیندهای درخشان را به ما میدهد و همه دستگاهها باید تلاش کنیم این حضور روز به روز پررنگتر شود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قم در بخش دیگری از سخنان خود با مثبت ارزیابی کردن تلاشهای کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه استانداری، معاونت صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی و کلینیک کسب و کار شکوهیه در پررنگ شدن روند نقش آفرینی اساتید دانشگاهها در صنایع تاکید کرد: امیدواریم در استان قم به جایی برسیم که در کنار هر سرمایهگذار و مدیر واحدتولیدی یک استاد دانشگاه به عنوان مشاور قرار گیرد.
مرتضی بابایی مسئول کارگروه ارتباط صنعت و دانشگاه استانداری قم نیز طی سخنانی با ارائه گزارشی از روند فعالیتهای و دستاوردهای این کارگروه ابراز داشت: خوشبختانه با حمایت و همکاری شرکت شهرکهای صنعتی استان در سالیان اخیر اقدامات خوبی در جهت تبیین و همکاری دانشگاه و صنعت شکل گرفت و امروز با برنامهریزی صورت گرفته این تعاملات در قالب هشت کارگروه تخصصی در حال پیگیری و اجرا است.
در حاشیه این نشست صمیمی و تخصصی، اساتید دانشگاههای استان از ۲واحد صنعتی دانش بنیان و فناور و کلینیک کسب و کار شکوهیه، نمایشگاه دائمی محصولات صنایع کوچک استان و مدولهای اول، دوم و سوم تصفیه خانه شکوهیه بازدید کردند.
گفتنی است ۹۸ درصد صنایع این استان کوچک و متوسط هستند و نیاز است تا هرگونه برنامهریزی در حوزه فعالیتهای صنعتی در قم با درنظر گرفتن این مساله باشد.
صنعت قم طی سالهای اخیر با رشد خوبی مواجه بودهاست و اکنون انواع مختلف محصولات در واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی استان تولید و به بازار مصرف عرضه میشود که بسیاری از آنها هم صادراتی است و ارزآوری مناسبی برای کشور به همراه دارد.
گسترش فعالیتهای تولیدی در بخش صنعت استان موجب شده که در حال حاضر بسیاری از واحدهای مستقر در شهرکهای صنعتی قم برای انجام کارهای مورد نظر خود به نیروی انسانی جدید نیاز داشته باشند و به همین دلیل ظرفیتهای فراوان برای اشتغالزایی در این بخش بهوجود آمدهاست.
یکهزار و ۷۰۰ واحد بهرهبردار با ایجاد اشتغال برای ۴۱ هزار نفر در شهرکهای صنعتی قم به تولید محصولات مورد نیاز مردم مشغول هستند.
شهرکهای صنعتی استان به دلایل مختلف همچون موقعیت ویژه در نزدیکی بازارهای بزرگ کشور و برخورداری از امکانات زیرساختی مناسب، با استقبال گسترده سرمایهگذاران و علاقهمندان به راهاندازی کسب و کارهای تولیدی مواجه شدهاست.
میزان تعهد ایجاد اشتغال بخش صنعت، معدن و تجارت استان قم در سال ۱۴۰۲، اشتغالزایی برای پنج هزار نفر بود که در جریان آخرین پایش صورت گرفته، مشخص شد بیش از این تعداد یعنی پنجهزار و ۱۷۱ مورد اشتغال در بخشهای یاد شده ایجاد شدهاست.
بخش صنعت در استان قم یکی از نمونههای موفق فعالیت مردمی و بخش خصوصی در حوزه اقتصاد است و تقریبا تمام واحدهای تولیدی استان به صورت غیر دولتی و توسط بخش خصوصی اداره میشود.
امروز صنعت قم علاوه بر گسترش کمی، در زمینه تعمیق بخشی به فعالیتهای صنعتی و توسعه کیفی فعالیتها نیز اقدامهای گسترده را آغاز کرده که از جمله آن ارتقای بهرهوری و تولید محصولات مورد نیاز کشور از طریق بسیج ظرفیتهای داخلی میباشد که نمونه آن در صنایعی همچون صنعت لوازم خانگی استان قابل مشاهدهاست.
مسئولان قم تاکید دارند از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم با تلاشهای انجامشده افزون بر ۴۰ هزار شغل در این استان ایجاد شد؛ در همین رابطه یکی از رویکردهای مهم مدیریت استان در این بخش، ضمن تثبیت و افزایش فرصتهای شغلی، کاهش نرخ بیکاری به زیر هشت درصد است.
بخش صنعت از جمله حوزههای پرتقاضا برای جذب نیروی کار است، در همین رابطه استفاده از نیروی انسانی ماهر همواره به عنوان یکی از مهمترین عوامل موفقیت واحدهای تولیدی مطرح است که بههمین منظور موضوع مهم تامین نیروی انسانی مورد نیاز واحدهای تولیدی فعال استان توسط دستگاههای متولی با جدیت دنبال میشود.
در بخش صنعت، استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، درودگران، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایهگذاری، تولید و اشتغال دارد.