زهرا نهبندانی مدیر گروه پیشگیری بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در صورتی که ویروس اچ آی وی مراقبت و درمان شود به مرحله بیماری ایدز نمیرسد، گفت: تشخیص سریع ویروس اچ آی وی و درمان سریع آن میتواند شرایط بیمار را کنترل کند و از سوی دیگر درمان سریع تعداد ویروس را در بدن کاهش داده و احتمال انتقال اچ آی وی را کاهش میدهد.
او افزود: ظاهر سالم افراد دلیلی بر عدم ابتلا به ویروس اچای وی نیست و این ویروس در همه اقشار سنی میتواند مشکلاتی را در حوزه سیستم ایمنی بدن ایجاد کند.
مدیر گروه پیشگیری بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ویروس اچای وی، ویروسی است که در خون انسان، مایعات جنسی و شیر مادر زندگی میکند. این ویروس سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند، بنابراین بدن در مبارزه با میکروبها، ویروسها، قارچها و سایر مهاجمان دچار بحران میشود.
نهبندانی با بیان اینکه این بیماری عمدتا از طریق تماس جنسی محافظت نشده و استفاده از سرنگ مشترک منتشر میشود، بیان کرد: با درمانهای پزشکی میتوان تا حدود زیادی از صدمه دیدن سیستم ایمنی بدن محافظت کرد.
او با بیان اینکه ویروس اچای وی با درمان مستمر و دقیق میتوان واگیر نداشته باشد و هر فرد عمر طبیعی خود را طی کند، تصریح کرد: انگ زدن به افرادی که با این ویروس الوده شدند مانع مراجعه آنها برای درمان میشود و همین موضوع میتواند زمینه انتقال را فراهم کند.
مدیر گروه پیشگیری بیماریهای واگیر دار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: HTTP://AIDS.MUMS.AC.IR آدرس مراکز در سایت ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که افراد میتوانند بدون ارائه نام و مشخصات غربالگری شده و در صورت بروز مشکل درمانهای مورد نیاز خود را دریافت کنند.
نهبندانی اظهار کرد: تب و لرز، خستگی شدید، تعریق شبانه، کاهش وزن ناگهانی، تورم غدد لنفاوی، عفونتهای مکرر، زخمهای دهانی یا تناسلی و تغییرات پوستی از جمله علایم بیماری ایدز میتواند باشد.
او افزود: با رعایت دستورالعمل پزشکی یک مادر آلوده به ویروس اچای وی میتواند فرزند سالمی داشته باشد بنابراین باید بدون نگرانی در صورت مثبت شدن علائم به مراکز درمانی مربوطه مراجعه کرد.