در سه ماهه بهار امسال ۱۸ نفر در استان دچار غرق شدگی شده اند که ازاین تعداد ۶ نفر فوت کردند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت های پزشکی کردستان در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: بیشترین آمار غرق شدگی در سه ماهه بهار امسال مربوط به شهر‌های سنندج، کامیاران و سقز بوده است.

حسین جعفری با بینان اینکه از تعداد فوت شدگان ۲ نفرکودک بودند، افزود: متاسفانه این سانحه بر اثر سهل انگاری در مراقبت از کودک به علت شنا در استخر‌های باغات کشاورزی رخ داده است.

وی، مهم‌ترین عامل غرق شدگی را سن و جنسیت فردی دانست و گفت: معمولا در گروه آقایان به خصوص دوره نوجوانی به علت هیجانات این برهه و همچنین کودکان خردسال به دلیل سهل انگاری مراقب و عدم توانایی شنا، بیشترین آمار گزارش شده را در بین غرق شدگان در استان می‌باشد.

جعفری ادامه داد: افراد غرق شده عمدتا به دلیل نبودن غریق نجات و امکان ضربه مغزی و عدم آگاهی فرد به عمق آب فرد بوده است.

وی یادآور شد: همچنین ترس وحشت فرد از غرق شدگی حتی در اب‌های کم عمق، تشنج، حمله قلبی و اقدام به خودکشی از دیگر عواملی است که موجب غرق شدن فرد در آب شده است.

در سال گذشته ۳۳ مورد غرق شدگی در استان اعلام شده بود که ۱۸ نفر با احیای موفق توسط تیم دانشگاه انجام به زندگی بازگشتند.

توصیه‌های رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان

با توجه به شروع شدن فصل گرما سانحه غرق شدگی بویژه در روز‌های آخر هفته اتفاق می‌افتد که ما در اینجا به توصیه‌های مهم در جهت جلوگیری از این حادثه می‌پردازیم.

حسین جعفری گفت:کودکان را در نزدیکی مکان‌های آبی پر خطر، وان حمام، حوض و استخر مخصوصا استخر‌های کشاورزی تنها رها نکنید، و کودکان نباید بدون همراهی فرد بزرگسال، وارد آب شوند.

وارد آبی که عمق آن را نمیدانید، نشوید

داخل آبی که عمق آن را نمی‌دانید وارد نشوید، شب‌ها در مکان‌های آبی پر خطر شنا نکنید، در آب‌های کم عمق یا آبی که عمق آن رانمیدانید شیرجه نزنید، زیرا احتمال ضربه مغزی یا آسیب به ستون فقرات و استخوان‌ها وجود دارد.

اگر هنگام شنا احساس کردید عضلاتتان گرفته است و یا خسته شده اید، فورا از آب خارج شوید، از ورود ناگهانی به آب سرد خودداری کنید، زیرا به دلیل سرد بودن آب، احتمال سنکوپ و شوک دمایی وجود دارداگر شنا بلد نیستید، برای نجات فرد غریق، وارد آب نشوید، تعدادی از افرادی که دچار غرق شدگی می‌شوند برای نجات شخص دیگری وارد آب می‌شوند و به دلیل شنا بلد نبودن غرق می‌شوند، از این رو توصیه می‌شود در که صورتی شنا بلد نیستید هرگز برای نجات کسی وارد آب نشوید چرا که هم موجب غرق شدن آن فرد و هم غرق شدن خودتان می‌شوید. 

راهکار‌های نجات فرد از غرق شدگی 

برای کمک به فرد غریق و هدایت به بیرون از آب می‌توان از طناب چوب و حلقه نجات استفاده کرد یا با تشکیل زنجیره انسانی او را نجات داد.

داشتن یک جلیقه نجات مناسب و استاندارد تا حدود زیادی به شما در این راه کمک خواهد کرددر صورت داشتن مهارت شنا فرد غریق نجات در زمان بیرون آوردن فرد غریق از آب باید سر او را بیرون آب نگهدارد با یک دست شنا کند و با یک دست فرد را از پشت بگیرد و همراه او شنا کند.

اهمیت نجات فرد در زمان طلایی از غرق شدگی

نجات فوری فرد غریق در دقایق اول غرق شدگی بسیار حائز اهمیت است، زیرا احتمال زنده ماندن فرد غریق در دقایق اولیه بالاست گفت: ولی پس از گذشت زمان این احتمال کاهش می‌یابد در دقیقه اول غرق شدگی احتمال زنده ماندن فرد غریق ۹۵ درصد است پس از گذشت ٦ دقیقه این احتمال به ۲۵ درصد کاهش می‌یابد و با گذشت ۸ دقیقه تنها ۳ درصد احتمال زنده ماندن فرد وجود دارد

بلافاصله پس از خارج کردن غریق از آب با اورژانس، هلال احمر و یا آتشنشانی تماس بگیرید و و یا از فرد دیگری بخواهید که این کار را انجام دهد.

 تا رسیدن اورژانس، به توصیه‌های تلفنی همکار اورژانس توجه کرده و عملیات احیا که توسط همکار ۱۱۵ اورژانس داده میشود سریعا برای او شروع شود. 

مردم را از اطراف غرق شده دور کنید تا به غرق شده اکسیژن بیشتری برسدو پس از بازگشت علائم حیاتی غریق او را را در یک پتو یا حوله بپیچید و بدن فرد غرق شده را گرم نگه دارید.

برچسب ها: غرق شدگی ، کردستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.