مدیر جهاد کشاورزی ارسنجان به متخلفان آتش زدن کاه و کلش اخطار جدی داد و گفت: سوزاندن بقایای گیاهی به علت ناآگاهی برخی افراد، مضرات و سرمایه سوزی‌هایی به دنبال دارد.

 غلام عباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان اظهار کرد: اداره جهاد کشاورزی شهرستان اقدامات اطلاع رسانی گسترده‌ای در خصوص ممنوعیت آتش زدن علف زارها، مراتع و مزارع انجام داده است که از آن جمله می‌توان به نصب بنر، اطلاعیه، تشکیل جلسات آموزشی برای کشاورزان و استفاده از فضای مجازی اشاره کرد.

 او گفت: سوزاندن بقایای گیاهی به منظور از بین بردن علف‌های هرز باقیمانده و آماده سازی هرچه سریع‌تر زمین‌های کشاورزی برای کشت دوم به علت ناآگاهی برخی کشاورزان از مضرات و سرمایه سوزی‌هایی که به دنبال دارد، انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با تاکید بر عوارض جبران ناپذیر آتش زدن کاه و کلش برای کشاورزان به علت آسیب زدن به ساختار خاک و نامرغوبی محصولات بعدی و از طرفی آلودگی و آسیب به محیط زیست (قوانین مربوطه مانند ماده ۶۸۸ مجازت اسلامی ماده ۲۰ قانون هوای پاک) تصریح کرد: این اقدام تخلف محسوب شده و متخلفان تحت پیگرد مراجع قضایی قرار خواهند گرفت.

زارعی فر اضافه کرد: نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کود‌های شیمیایی و کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و افزایش مصرف آب در طول دوره رشد، آلودگی محیط زیست و بروز بیماری‌های تنفسی بخصوص برای کودکان و سالمندان و سفت شدن لایه‌های خاک و کاهش نفوذ پذیری آن از مهم‌ترین عوارض جبران ناپذیر سوزاندن کاه و کلش در مزارع است.

او بیان کرد: با راه اندازی گشت و پایش شبانه روزی در این زمینه مالکان اراضی زراعی که اقدام به آتش زدن بقایای گیاهی در مزرعه خود کنند شناسایی و اسامی آنها جهت تشکیل پرونده تخلف در مراجع قضایی به اداره محیط زیست شهرستان ارسال می‌شود.

 این مقام مسئول از کشاورزان درخواست کرد تا با بکارگیری تجهیزات و امکانات مناسب نسبت به استفاده بهینه از لاشه کاه و کلش جهت خوراک دام و یا افزودن آن به زمین‌های کشاورزی در جهت افزایش بهره وری و بازدهی خاک اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.