محمود زین الدینی گفت: به مرغداران توصیه میشود در زمان گرمای زیاد و احتمال قطعی برق و لزوم تامین برق اضطراری برای مواقع قطعی برق آمادگی لازم را برای مقابله با استرس گرمایی داشته باشند.
وی افزود: استرس گرمایی سبب کاهش مصرف غذا میشود به ویژه در طیور گوشتی سبب کاهش رشد و در طیور تخم گذار منجر به کاهش اندازه و میزان تولید تخم مرغ میشود.
زین الدینی همچنین با اشاره به اینکه در زمان گرما آب بیشتری توسط طیور مصرف میشود بیان کرد: بهتر است آب خنک و کم نمک در اختیار گله قرار داده شود تا به کاهش دمای بدن آنها کمک کند و بهتر است در ساعتهای خنکتر (صبحها و عصر ها) به آنها غذا داد.
وی با اشاره به اینکه دامداران بایستی نسبت به تامین و ذخیره سازی اب به منظور کاهش دمای بدن حیوانات خصوصا دامهای تازه متولد شده فراهم کنند تصریح کرد: دامداران بایستی از چرای دام در ساعات گرم هوا که خورشید بصورت مستقیم میتابد جلوگیری کرده و آنها را به مکانهای مسقف و دارای سایه منتقل کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه گرما سبب کاهش مصرف غذا در دام و طیور و سبب ایجاد استرس گرمایی میشود بیان کرد: با شروع فصل تابستان و افزایش دما امکان تکثیر و فعالیت کنهها افزایش یافته و از آنجا که کنهها بعنوان ناقل بیماریهای مشترک مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و انواع بیماریهای دامی محسوب میشوند بنابراین رعایت الزامات و هشدارهای دامپزشکی ضروری است.