مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان چهارمحال و بختیاری گفت: برای کشف افراد مستعد در قصهگویی فراخوانی با عنوان "قصهگوشو" جهت اجرا در تابستان ۱۴۰۳ منتشر شد.
وی افزود: همه ساله جشنواره سراسری قصهگویی بصورت کشوری منتشر شده و تعدادی از قصهگویان موفق به اجرای برنامه قصهگویی خود میشوند ولی همیشه تعدادی از قصهگویان با مشکلات و موانع پیشبینی نشده مواجه میشوند، به همین دلیل در سال ۱۴۰۳ طبق پیشنهاد و هدایت مدیرکل کانون استان، کارشناس فرهنگی کانون استان بر آن شد تا با انتشار فراخوانی به نام"قصهگوشو" در فرصت مناسب این قصهگویان را کشف و به سرمنزل مقصود هدایت کند.
واحد گفت: طبق مشاهده تجربه سالیان گذشته و کشف نقاط ضعف و قوت جشنوارهی استانی قصهگویی، امسال کانون استان تصمیم گرفت تا با اقدام به موقع، افراد علاقمند و مستعد در این بخش را کشف، پرورش و به جشنوارهی بینالمللی قصهگویی معرفی کند.
وی کمبود فرصت برای آموزش قصهگویان را در سالهای گذشته، یکی از معضلات جشنواره قصهگویی دانست و گفت: استان چهارمحال و بختیاری در تمامی بخشهای قصهگویی و در تمامی مقاطع سنی، دارای پتانسیل و علاقمند به قصهگویی است ولی هیچ ارگان و نهادی اعم از دولتی و خصوصی وجود نداشته تا علاقمندان قصهگویی را به صورت درست و اصولی هدایت کند.
واحد گفت: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با داشتن اساتید متبحر و کارکشته در فن بیان و قصهگویی و همچنین نویسندگان چیرهدست در حوزه ادبیات کودک و نوجوان، بهترین مکانی است که علاقمندان قصهگویی میتوانند از محضر این اساتید استفاده کنند و بصورت اصولی و استاندارد خود را پرورش داده تا به یک قصهگوی حرفهای تبدیل شوند.
روحالله واحد به قوانین فراخوان "قصهگوشو" اشاره کرد و گفت: این فراخوان برای سه گروه سنی نوجوان (۱۲تا۱۷ سال)، بزرگسال (۱۸ سال به بالا) و پدربزرگها و مادربزرگها بوده و علاقمندان میباید با دو موضوع "قصههای عامیانه و بومی-محلی" و "قصهی مشاغل دیروز و امروز" با هر لهجه و گویشی که تمایل داشته باشند قصههای خود را ضبط و ارسال کنند.
به گفته وی؛ قصهگویان میباید فیلم قصههای ضبط شده را حداکثر در ده دقیقه ضبط کرده و در اپلیکیشن بله به شماره ۰۹۹۶۰۶۲۵۹۸۱ ارسال کنند.