رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان اظهار کرد: مرحله اول برنامه مداخله توانبخشی با محوریت خانواده برای والدین کودکان و نوآموزان شناسایی شده در برنامه ملی سنجش (از مهرماه ۱۴۰۲ تا کنون) در مراکز جامع سنجش، آموزش، توانبخشی ومداخله بهنگام رشدی-تربیتی استان آغاز شده است.
طالب محمدی گفت: این برنامه با شناسایی نوآموزان با نیازهای ویژه از طریق سنجش در مراکز جامع آغاز و با توجیه وثبت نام والدین و دانش آموزان در سامانه توانبخشی ادامه مییابد.
وی افزود: اعلام زمان جلسات به والدین، حضور آنان در مراکز، ارزیابی تخصصی نوآموزان و اعلام به خانوادهها و برگزاری مستمر جلسات حضوری و غیر حضوری از اقدامات بعدی انجام گرفته در راستای تحقق این برنامه در مراکز میباشد.
محمدی با محوری برشمردن آموزش و مشارکت خانواده در ارائه خدمات توانبخشی به کودکان افزود: طبق اعلام سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور در گام بعدی اجرای این برنامه گروههای سنی بالاتر مد نظر قرار میگیرند و این برنامه برای تمامی خانوادههای نوآموزان ودانش آموزان با نیازهای ویژه اجرایی میشود.
وی آگاه سازی خانوادهها از مشکلات و اختلالات فرزندان خود، شناخت مداخلات توان بخشی، مشارکت فعال در مداخلات توان بخشی و آشنایی با سیستمهای حمایتی درون و برون سازمانی را از اهداف اجرای این برنامه برشمرد.
محمدی تصریح کرد: خدمات توانبخشی و مداخلات آموزشی و درمانی به صورت حضوری و غیر حضوری و به دو شیوه انفرادی و گروهی در مراکز جامع سنجش، آموزش وتوانبخشی ارائه میشود.