دکتر ویدا معزی گفت: یکی از مهمترین اهداف سازمان دامپزشکی کشور جهش تولید و حفظ بهداشت دام و سلامت انسان می باشد و تحقق این مهم با انجام اقدامات متنوع در بخشهای مختلف مرتبط با دامپزشکی اعم از واکسیناسیون، مراقبت فعال، پایش بیماری های دامی بویژه بیماریهای قابل انتقال از دام و نظارت بهداشتی بر تولید و عرضه فرآورده های خام دامی و ... عملیاتی می شود.
وی ادامه داد: در کشور ایران با توجه به موقعیت اقتصادی، اجتماعی و وضعیت اپیدمیولوژی بیماری ها، سیاست مبارزه با بیماریها عمدتاً مبتنی بر کنترل بیماری از طریق واکسیناسیون دام می باشد.
وی افزود: واضح است که واکسیناسیون صحیح دام شامل رعایت زمان بندی ،نوع واکسن، رعایت زنجیره و تزریق استاندارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ چرا که سالانه میلیون ها نفر ساعت کار نیرو انسانی و چند صد میلیارد تومان در امر واکسیناسیون دام توسط سازمان دامپزشکی کشور و در مواردی با همکاری مراکز مایهکوبی بخش خصوصی دامپزشکی صرف می گردد و چنانچه در نحوه اجرای عملیات واکسیناسیون از تولید تا بکارگیری در جمعیت دامی دقت لازم نشود، نه تنها این امر باعث ایجاد خسارت و اتلاف سرمایه ملی می شود بلکه موجب شکست خدمات فوق در حفظ سرمایه دامی کشور و سردرگمی در بررسی، مطالعه عامل بیماری و نحوه گسترش و اپیدمیولوژی آن و در نهایت موجب کسب نتایجی بر خلاف سیاست های سازمان دامپزشکی کشور خواهد شد.
دکتر معزی اظهار کرد: واکسیناسیون دامها باعث افزایش ایمنی آنها میشود و گسترش بیماریها را کاهش داده و در مواردی نیز می تواند همگام با رعایت سایر اصول پیشگیری بیماریها ، باعث ریشه کنی بیماری نیز گردد.
وی افزود: واکسیناسیون، زمینه را برای کاهش هزینههای درمانی فراهم میکند؛ زیرا پیشگیری از بیماریها، از هزینههای مربوط به درمان آنها جلوگیری میکند. با حفظ سلامت دامها از طریق واکسیناسیون، بهرهوری و افزایش جمعیت و در ا انه تولیدات دامی افزایش مییابد. دامهای سالم، توانایی رشد بهتر و تولید محصولات بهتر را دارند.