جعفرقادری عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در قانون تامین مالی تولید و زیرساختها به بحث سپردهگذاری ارزی به شکل کامل اشاره شده تا این امکان فراهم شود که از سپردههای ارزی اشخاص بهعنوان وثیقه تسهیلات اعطایی جهت تأمین سرمایه ثابت و در گردش واحدهای تولیدی استفاده شود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه اظهار کرد: بخشی از تقاضاهایی که در بازار ارز در شرایط عدم اطمینان وجود دارد به این بازمیگردد که مردم نسبت به وضعیت آینده مطمئن نیستند و برای حفظ قدرت خرید سعی میکنند به یک شکلی خودشان را در حاشیه امن قرار دهند؛ اینجاست که تقاضاهای سفته بازی و نوسانات شکل میگیرد.
قادری در نهایت گفت: باید به گونهای عمل شود که ارزها به سمتخانهها نرود بلکه باید این ارزها به سمت سیستم بانکی و سپردهگذاری برود تا بتواند به چرخه تولید کمک مثبت و موثر کند و بر این اساس است که در قانون تامین مالی تولید و زیرساختها به شکل کامل به بحث سپردهگذاری ارزی پرداخته شده است.
گفتنی است؛ بر اساس بند ج ماده ۲۹ قانون تامین مالی تولید و زیرساختها، مؤسسات اعتباری میتوانند ضمن پرداخت سود به سپردههای ارزی اشخاص از آن بهعنوان وثیقه تسهیلات اعطائی جهت تأمین سرمایه ثابت و در گردش واحدهای تولیدی استفاده نمایند. در صورت درخواست سپردهگذار، متناسب با بازپرداخت تسهیلات، وثیقههای ارزی سرمایهگذار نیز مسترد میشود. در زمان تسویه اصل و سود سپرده، مؤسسات اعتباری عامل نمیتوانند سپردهگذار را ملزم به دریافت معادل ریالی اصل و سود سپرده نمایند یا بهجای ارز دریافت شده، سپردهگذار را مکلف به دریافت ارزهای دیگر نمایند.