جعفر جولا نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مشکل اصلی که در بازار فیزیکی برق بورس انرژی وجود داشت این بود که همیشه سمت تقاضای این بازار با محدودیتهایی مواجه بوده است عمدتا شرکتهای توزیع نیرو برق بودند که سمت تقاضای برق را شکل میدادند در حالی که یکی از مفروضات اساسی در استفاده از ابزار بورسها وجود تعداد زیاد خریدار و فروشنده است.
این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: اگر بخواهیم مهمترین کارکرد بورس انرژی که بحث کشف قیمت است به درستی رخ دهد باید سمت عرضه و تقاضا تقویت شود.
او در خصوص دستورالعمل جدید توسعه معاملات برق در بورس انرژی هم اعلام کرد: این دستورالعمل میتواند مفید باشد، اما اختیاری است بر اساس این دستورالعمل تعداد مشترکانی که میتوانند برق مورد نیاز خود را از بورس انرژی تامین کنند به مشترکان ۳۰ کیلوواتی هم رسیده است که جهش ۱۰۰ برابری را در مشترکان ایجاد میکند یعنی از حدود ۸ هزار مشترکی که در بورس انرژی وجود دارد و تقاضا کننده برق هستند این دستورالعمل میتواند ظرفیت ۸۰۰ هزار مشترک را ایجاد کند که فرصت بسیار خوبی است که باید از آن بهره برد.
گفتنی است، با ابلاغ دستورالعمل جدید توسعه معاملات برق در بورس انرژی تمامی مشترکان بالای ۳۰ کیلووات می توانند برق خود را از طریق شرکتهای خرده فروشی از بورس انرژی تامین کنند.