دیپلماتهای ترکیه روز چهارشنبه بر نقش بالقوه ترکیه در پرونده نسل کشی آفریقای جنوبی علیه اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) تاکید کردند. ترکیه امروز رسماً برای پیوستن به این پرونده درخواست خواهد کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی TRT ترکیه، منابع دیپلماتیک ناشناس گفتند که استدلالهای ترکیه «جزئی ترین، جامعترین و مستدل ترین» در میان کشورهای حامی این پرونده است که شامل اسپانیا، مکزیک، مصر و کوبا میشود.
دیپلماتها گفتند: «این رویکرد سختگیرانه چارچوب قانونی محکمی را برای تفسیر دقیق کنوانسیون نسل کشی به دادگاه بین المللی دادگستری ارائه میدهد. مداخله آنکارا نه تنها به بحران فوری غزه میپردازد، بلکه چارچوب قانونی جهانی را برای رسیدگی به موقعیتهای مشابه در آینده تقویت میکند.»
هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز دوشنبه اعلام کرد آنکارا تصمیم گرفته است در راستای تلاشهای بینالمللی برای پایان دادن به نسلکشی علیه مردم فلسطین به شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری بپیوندد.
قاضی «نواف سلام» رئیس دیوان بینالمللی دادگستری گفت که آفریقای جنوبی از دادگاه در خصوص اتخاذ تدابیر اضافی با توجه به عملیاتهای نظامی در رفح درخواست کرده است. طبق معاهده منع نسلکُشی، هرگونه عملیاتی در رفح ممکن است به تخریب جزئی یا کلی در این شهر منجر شود و اسرائیل بایستی فورا حملات نظامی به رفح را متوقف کند؛ از دیدگاه ما هرگونه عملیات نظامی در رفح، موجب ویرانی کلی در منطقه خواهد شد.
از سوی دیگر، کریم خان دادستان دیوان بینالمللی کیفری خواستار بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت شده است.
در صورتی که قضات دیوان بینالمللی کیفری با این درخواست موافقت کنند ۱۲۴ کشور عضو این نهاد حقوقی موظف به بازداشت وی هستند.
مترجم: اعظم پورکند