سید احمدرضا دستغیب دیوان محاسبات کشور امروز در پنجمین جلسه هیئت عمومی این نهاد نظارتی به موضوع مطالبات پرستاران اشاره کرد و اظهار کرد: در پی مشکلاتی که برای حقوق و معوقات پرستاران زحمتکش و فداکار کشور افتاد، حسابرس کل و بازرس ویژه این نهاد نظارتی موظف شدند در مورد مطالبات مربوط به مدافعان سلامت، گزارشی را به هیئت عمومی ارائه و اقدامات نظارتی لازم را اعمال کنند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: در پی گزارش ارائه شده و پیگیریهایی که روز گذشته توسط این نهاد نظارتی انجام شد، مقرر شد مبلغ ۹ هزار میلیارد تومان، مالیات سلامت که در چهارماهه نخست امسال وصول شده و در وجه وزارت بهداشت پرداخت نشده بود، توسط خزانه به حساب این وزارتخانه پرداخت شود.
دستغیب تصریح کرد: با این اعتبار، امروز بخشی از منابع داخلی دانشگاههای علوم پزشکی آزاد و مطالبات پرستاران هم براساس وعدهای که داده شده پرداخت میشود.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با قدردانی از پیگیری حسابرس کل، بازرسی ویژه، خزانهداری کل کشور و مسئولان مربوطه که اهتمام ویژهای را برای پرداخت مطالبات پرستاران داشتهاند، گفت: امیدواریم با اعتبارات اختصاص یافته، وزارت بهداشت به سرعت تمام مطالبات پرستاران ازجمله کارانه معوق و همچنین اضافهکاری که جز مطالبات به حق این قشر پرتلاش از جامعه بهعنوان یکی از مهمترین سرمایههای انسانی در کشور هستند، را پرداخت کند.
دستغیب در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نظارت به شرکتهای دولتی و شبهدولتی اشاره کرد و گفت: دیوان محاسبات کشور از نیمه سال گذشته، بر اساس تکالیف قانونی کار رسیدگی به شرکتها را با جدیت دنبال کرده و روزهای زوج جلسات مربوط به رسیدگی شرکتها در این نهاد نظارتی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بودجه کل کشور مربوط به شرکتها است، افزود: همچنین آثار فعالیتها و بودجه شرکتهای دولتی و شبهدولتی در اقتصاد نیز بسیار زیاد بوده و لازم است این مجموعهها در چهار چوب مقررات مربوطه مورد نظارت و رسیدگی قرار گیرند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور بیان کرد: در ارتباط با شرکتهای شبهدولتی و نیمهدولتی نیز، با حفظ استقلال مدیریتی آنان، دیوان محاسبات کنترلهای داخلی این مجموعهها را مورد بررسی قرار میدهد.
دستغب با بیان اینکه شفافیت یکی از موضوعات بسیار مهم در ارتباط با انضباط مالی شرکتها به شمار رفته و از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت: دیوان محاسبات سال گذشته در کمیسیون تلفیق، حضور فعالی را با تکیه بر نظرات و تفریغ بودجه داشت و به دنبال این هستیم از تفریغ بودجه به تدوین بودجه برسیم.
همچنین با توجه به تطبیق عملکرد دستگاهها با قانون در مصارف بودجه، دیوان محاسبات میتواند نقش اثرگذاری را در اصلاح و تدوین ساختار بودجه داشته باشد.