سومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم از صبح امروز آغاز شد.
در این گزارش نگاهی به صحبتهای نمایندگان موافق و مخالف وزرای پیشنهادی مسعود پزشکیان خواهیم داشت.
ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: آقای خطیب در دولت سیزدهم وزیر اطلاعات بود و استعلامات مربوطه احراز شده است. وی در سال ۵۴ وارد حوزه علمیه شده و در سال ۵۹ به سپاه جنوب تحت فرماندهی شهیدحسن باقری وارد شده و در سال ۶۰ مجروح شده و در سال ۶۴ وارد وزارت اطلاعات شد. سال ۸۹ در دفتر مقام معظم رهبری و در سال ۱۳۹۱ در حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و در سال ۹۸ در آستان قدس رضوی بوده است و مطالب و برنامههای وزیر پیشنهادی با نیازهای فعلی کشور مطابقت دارد.
رضایی افزود: برنامههای وزیر پیشنهادی برگرفته از برنامههای بالادستی و سیاستهای رهبری و قوانین مجلس است.کمیسیون امنیت ملی پس از بررسی برنامهها و استماع صحبتهای وی، آقای خطیب را واجد صلاحیت برای تصدی وزارت میداند و این کمیسیون برای کمک به وی تاکید دارد.
ولیالله بیاتی گفت: سید اسماعیل خطیب در جلسات کمیسیون شوراهای مجلس حاضر شد و برنامه خود را مقابله جدی با گلوگاههای شریان اصلی فساد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین همکاری با دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی کشور، همکاری لازم برای قانونمند شدن حضور اتباع خارجی و مقابله هوشمند با جریان نفوذ اعلام کرد.
وی افزود: برنامه وزیر پیشنهادی اطلاعات مبتنی بر ادامه مسیر تحولی در ساختار مدیریت اطلاعاتی برای بسیج همه تواناییها و ظرفیتهای آشکار و نهفته در کادر و نیروهای وزارت اطلاعات اعلام شده است.
بیاتی ادامه داد: کمیسیون شوراها با توجه به تحصیلات حوزوی حجت الاسلام خطیب و به کار گیری مدیران صالح و شیوه حکمرانی انقلابی و مرزبندی با دشمن و مردمگرایی وی، وزیر پیشنهادی اطلاعات را به طور کامل واجد شایستگیهای لازم میداند.
او بیان کرد: جمع بندی کمیسیون شوراهای مجلس در خصوص تطابق برنامههای وزیر پیشنهادی اطلاعات با اسناد بالادستی این بود که حجت الاسلام خطیب فردی شایسته توانمند و مطلوب برای تصدی وزرات اطلاعات تشخیص داده میشود.
زارعی نماینده مردم تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: بر دستان جناب پزشکیان بوسه میزنم که به جامعه مدنی اسلامی مراجعه کردهاند و نه غربی.
نماینده تهران گفت: رئیس جمهور اول به خودش خدمت کرده که به جریان رادیکال فرصت نداده است. رای من چه تاثیری دارد. آیا من میخواهم خلاف آییننامه عمل کنم و به وزیر اطلاعات رای مثبت بدهم، من به او رای منفی میدهم، اما رای من نمادین است. من نمیخواهم در مذمت دستگاه اطلاعاتی صحبت کنم، اما امروز یک جهاد تبیین دارم
زارعی اظهار کرد: هیچ یک از سروان را دعوت به رای ندادن به آقای خطیب نمیکنم این هم خلاف آییننامه نیست، زیرا فقط رای من منفی است
او گفت: آیا دستگاه اطلاعاتی شکست نداشته، داشته، اما پیروزیهای دستگاه اطلاعتی بر ناکامیها و شکستهایش غلبه دارد. خبرنگاری به وزیر اطلاعات گفته است که آیا وزرا رای بیاورند، ایشان فرمود انشاءالله یکدست رای بیاورند من با این کلمه جهاد تبیین دارم.
نماینده تهران بیان کرد: امام خامنهای ۱۲ معیار برای کابینه دادهاند و سیاست اقدام این ۱۲ معیار را هم دادند مجلس با دولت همکاری کند و دولت حساسیتهای مجلس را در نظر بگیرد.
زارعی گفت: آیا او که در ماجرای دروغ هیبریدی گاز شیمیایی در این کشور مداخله داشته از شما رای اعتماد بگیرد؟ او که مسئول روح و جسم مردم است او باید رای اعتماد بگیرد؟ او که هنوز بعد از ۱۵ سال با وجود درخواستهای متواضعانه شما از خلاف تاریخی خود هنوز عذرخواهی ساده نمیکند و خیال میکند که به رئیس جمهور ما لطف کرده که وارد کابینه شده، او فردا هم به رئیس جمهور گوش نمیدهد.
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اطلاعات گفت: بیاییم به جناب پزشکیان با اجرای قانون کمک کنیم. کسب و کار ما و بنگاههای تولیدی به آرامش نیاز دارد. کسی که نظام را متهم به تقلب ۱۱ میلیونی کرده چگونه رای اعتماد بگیرد؟
جباری نماینده مردم بندر لنگه در موافقت با وزیر پیشنهادی اطلاعات در صحن علنی مجلس اظهار کرد: خطیب کار خود را از کف کار اطلاعاتی شروع کرده است. خطیب به اصول انقلاب اسلامی پایبندی دارد.
جباری گفت: آقای خطیب مسئولیت سازمان حفاظت دستگاه قضایی را بر عهده داشته است. در این برهه حساس و خطیر منطقه و مقابله با استکبار بنده به عنوان نمایندهای از خطه جنوب و از خطه خلیج همیشه فارس میخواهم از وزیر پیشنهادی یک از وزارتخانههای مهم که امنیت اقتصادی و اجتماعی کشور به آن گره خورده است دفاع کنم.
او افزود: وزیر پیشنهادی اطلاعات از برجستهترین و پرتجربهترین وزرا است. وزارت اطلاعات و وزیر پیشنهادی آن آقای خطیب که کار خود را از کف سیستم اطلاعاتی شروع کرده و در سطح ملی دارای مسئولیت بوده است.
وی ادامه داد: خطیب در دولت سیزدهم به عنوان وزیر اطلاعات بوده که باید پرسید چرا توسط آقای پزشکیان به عنوان وزیر پیشنهادی دولت چهاردهم معرفی شد، چون با معیارها و ملاکهای ارزشمندی که رهبری برای انتخاب وزرا اعلام کردند تطابق داشت.
نماینده مردم بندر لنگه اظهار کرد: باورمندی به گفتمان امامین انقلاب و قانون اساسی به عنوان یکی از معیارها به عنوان انتخاب آقای خطیب بوده است.
او گفت: خطیب از رزمندگان دفاع مقدس است که در دفاع از کیان اسلام به افتخار جانبازی نائل شده و علاوه بر این برادر شهیدی والامقام است. آقای خطیب مسئولیت خطیر و کلیدی سازمان حفاظت اطلاعات قوه قضاییه را داشت و کارآیی وی در ساختار اطلاعاتی کشور بوده است. وی یک شخصیت فراجناحی است و به هیچ حزب و گروه سیاسی تعلق ندارد و دیدگاه هایش موید این امر است.
وی ادامه داد ثبت نام برای دفاع از وی موید همین موضوع است، چون در ثبت نام برای دفاع از وزیر پیشنهادی اطلاعات ۱۵۰ نماینده از اقوام و مذاهب مختلف، اصولگرا و اصلاح طلب اقدام کردند. آقای خطیب قائل به وحدت ملی در پیکره نظام در چارچوب سیاستهای نظام است.
بروجردی موافق وزیر پیشنهادی اطلاعات اظهار کرد: دشمن روی همه نیروهای نظام کار میکند. خود نمایندگان عزیز در محضر تهدید جدی هستند؛ از کار ساده تخلیه اطلاعاتی تلفنی گرفته تا اینکه نیرو را از مسیر منحرف کنند.
او بیان کرد: رصد این نیروها توسط حفاظت اطلاعات با هدف حفظ یکی از موفقیتهای وزارت اطلاعات است و در این عرصه با جدیت بیشتری عمل شود.
بروجردی گفت: یکی از مسئولیتهای سنگین دیگر مسئولیت برونمرزی است. در مصاف جمهوری اسلامی ایران با آمریکا و همپیمانان آنها در همه عرصههای شکست خورد. آمریکا در عراق، سوریه، لبنان و یمن و در همه عرصههای شکست خورد.
بروجردی اظهار کرد: در مصوبه مجلس در سال ۶۲ چهار شرط برای وزیر اطلاعات تصویب شد که عبارتند از اینکه تحصیلات در حد اجتهاد، اشتهار به عدالت و تقوا، سابقه روشن از نظر مدیریتی و عدم عضویت در سازمانها و گروهها که همه این شرایط در آقای خطیب جمع است. به همین دلیل در دولت شهید رئیسی حضور یافت و امروز آقای پزشکیان وی را به عنوان وزیر پیشنهادی در این وزارت حساس معرفی کرد.
نماینده موافق وزیر اطلاعات بیان کرد: پزشکیان وعده صادق را محقق کرد و در تبلیغات گفت که کابینه من وفاق ملی است و الان مصادیق آن را شاهدیم.
فاطمه مقصودی در جلسه علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی، نظر کمیسیون اقتصادی درباره برنامهها و صلاحیت عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی را قرائت و گفت: اعضای این کمیسیون همتی را حائز شرایط لازم برای تصدی وزارت اقتصاد دانستند.
وی افزود: نگاهی به وقایع بانکی و ارزی در زمان حضور ایشان در بانک مرکزی و بانک آینده به وضوح نشان میدهد آقای همتی گزینه مناسبی برای وزارت اقتصاد نیست.
صمصامی گفت: اکنون کشور وزیری تحولگرا در حوزه اقتصاد نیاز دارد و چگونه میتوان به همتی اعتماد کرد؟ معاونت حقوقی بانک مرکزی در سال ۱۴۰۰ در گزارشی با تصریح بر اخلال عمده در نظام ارزی و پولی در بانک آینده خواستار برخورد با این بانک شد.
نماینده مردم تهران افزود: آقای همتی به عنوان رئیس وقت بانک مرکزی باید از اختیارات ویژه خود استفاده میکرد، اما بانک سپه ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بدهکار شد. از سوی دیگر این بانک در نتیجه سوء تدبیر هم اکنون ۲۵۰ هزار میلیارد تومان به بانک مرکزی بدهکار است و یکی از بزرگترین بدهکاران بانکی به شمار میرود.
وی ادامه داد: او در برنامههای اعلامی حفظ ارزش پول ملی را یکی از اهداف خود عنوان کرد در حالی که در دوران تصدی اش در بانک مرکزی ارزش پول سه برابر تنزل کرد.
نماینده مردم تهران افزود: اکنون آقای همتی با عدم حسن شهرت با حضور در وزارت اقتصاد بدبینی مردم را رقم خواهد زد. آمار رشد نقدینگی در زمان تصدی ایشان در بانک مرکزی روی میز همه نمایندگان قرار دارد که از حدود ۲۶ درصد به ۳۷ درصدافزایش پیدا کرده است.
صمصامی متذکر شد: ایشان در پرونده چای دبش دولت شهید مظلوم آیت الله رئیسی را محکوم میکرد در حالی که خودش یکی از متهمین است و گزارش سازمان بازرسی نشان میدهد که آقای همتی یکی از محکومان این پرونده است.
حسینی نماینده موافق برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: آقای همتی مدرک تحصیلی دکترای اقتصاد با رتبه ممتاز در دانشگاه تهران دارند. آقای همتی آدم حرفهای هستند. کسی که رئیس کل بیمه مرکزی بوده است. مدیرعامل بانک در سالهای متعددی بوده است و انسان مجربی است.
وی گفت: به لحاظ سوابق علمی و تجربی در کمیسیون به این جمعبندی رسیدیم که آقای همتی از تخصص و تجربه لازم برخودار هستند. یکی از مسائل و مشکلاتی سبب شده این وضعیت را داشته باشیم این است که به تجربه بیتفاوت بودهایم.
نماینده موافق برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: وزارتخانه جای آزمایش و خطا نیست. ما با توجه به شرایط اقتصاد کشور نمیتوانیم افراد بیتجربه را در این وزارتخانه حساس بگماریم.
حسینی افزود: روز گذشته به ما زنگ زدند که آقای همتی رای ندید ایشان زمانی که بانک مرکزی بود برخورد بدی با ما داشت. در آن سالها حضور ایشان در بانک مرکزی درآمد ارزی به شدت پایین آمده بود شرایط کشور سخت بوده و من نمیگویم همتی بدون اشکال است و این نوع تحلیل که تنها به یک سری از مسائل توجه کنیم غلط است.
او گفت: دوستان وزارت اقتصاد و داریی و بیمه مرکزی و سازمان بورس اوراق بهادار همگی نیازمند یک مدیر با تجربه است، مدیری که آزمون خود را پس داده است.
حسینی اظهار کرد: میگویند برای همتی نامه بازرسی آمده است، برای صالحآبادی رئیس کل بانک مرکزی دولت شهید رئیسی هم نامه بازرسی آمده است.
محسن زنگنه نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد گفت: همتی معتقد است در تورم ۴۰ درصدی نرخ ارز باید تا پایان سال ۴۰ درصد افزایش پیدا کند.
وی افزود: همتی در کمیسیونها میگوید با ارز ۴۲۰۰ مخالف بودم اما در زمان حذف این ارز در دولت شهید رئیسی در یک هفته سه مصاحبه علیه این کار انجام داد.
نماینده مخالف وزیر پیشنهادی اقتصاد بیان کرد: وقتی نظر آقای عراقچی این است که تخاصم ما با آمریکا تمام شدنی نیست، آیا وزیر اقتصاد میتواند همه چیز رابه برجام وصل کند؟
زنگنه اظهار کرد: تورم در سال ۹۶ حدود ۹ درصد بود و آقای همتی تورم را با ۴۶.۵ درصد تحویل نفر بعدی داد . همتی نرخ رشد را ۲۰ درصد تحویل گرفت و ۴۰ درصد تحویل داد. همتی اعتقادی به انضباط بخشی به نظام بانکی ندارد. زیان انباشه بانک ملی در دوران همتی دو برابر شد.
فاطمه محمدبیگیدر مخالفت با کلیات برنامه عبدالناصر همتی وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارائی، ضمن تشکر از رئیس جمهور برای تشکیل کابینه وفاق، گفت: آقای همتی یکی از اهداف خود در سال ۹۵ را مبارزه با نجومی بگیران معرفی کرد، اما وقتی به سمت رسید، مدیران نجومی بگیر ابقا شدند و خبری از برخورد با مفسدان ندیدیم.
نماینده مردم قزوین و آبیک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همتی اهتمام خاصی برای فسادستیزی ندارد که خود خطری برای وزارت اقتصاد است، عنوان کرد: از سوی دیگر، توقف انتشار عمومی آمار عملکرد صنعت بیمه با دستور وی صورت گرفت تا صورتهای مالی منتشر نشود و همه مدیران و معاونان از پاسخگویی به خبرنگاران منع شدند که همه حاکی از رویکرد عدم شفافیت او است.
وی در ادامه با بیان اینکه این روال بعدها در راستای عدم انتشار اعداد و ارقام در بانک مرکزی از سوی وی صورت گرفت، ابراز داشت: دستور عدم انتشار آمار نرخ تورم از آذر ماه سال ۱۳۹۷ نیز بخش دیگری از رویکرد همتی است که بیانگر شفاف نبودن اقدامات او است.
محمدبیگی همچنین با یادآوری موضوع مربوط به FATF عنوان کرد: وی در مصاحبهای با سایت بانک مرکزی در سال ۹۹، عدم واردات واکسن کرونا را متأثر از FATF دانست. آیا برخوردهای سیاسی در دورانی که روزانه حدود ۶۰۰ تن از هموطنان خود را از دست میدادیم، درست است و آیا اجازه میدهید امروز با همچین فردی موافقت کنیم؟
عضو کمیسیون بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مجلس شورای اسلامی در پایان عملکرد همتی در حوزه موضوع چای دبش را با ترک فعل توصیف کرد و افزود: سؤالم از وزیر پیشنهادی اقتصاد این است که شما که در دوران خود با بالاترین رشد نقدینگی در کشور روبرو بودید، چه برنامهای برای کنترل نقدینگی و مهار تورم چیست و برای اجرای قانون جهش تولید مسکن چه تدبیری اندیشیده اید؟
سید فرید موسوی موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد در صحن علنی مجلس گفت: عبدالناصر همتی چهره نام آشنا برای اقتصاد و برای کشور بوده که ایشان در جامعه اقتصادی و جامعه علمیه کشور همواره منشاء خیر بود.
وی افزود: آقای همتی در عرصههای بینالمللی هم نقش آفرین بود. همتی با بیش از سه دهه خدمت صادقانه و بی وقفه در مناسب کلیدی کشور وقتی کارنامهشان را ورق میزنیم الگویی از تعهد تخصص و میهن پرستی رو به نمایش گذاشت.
موسوی ادامه داد: او مسئولیتهایش را در جمهوری اسلامی ایران با واحد مرکزی خبر و با مسئولیت مستقیم پوشش تمام عملیاتها و هماهنگی استانهای مرزی و ثبت و ضبط آثار ارزشمند و فداکاری رزمندگان در دوران دفاع مقدس شروع کرد، یعنی از دوره جنگ و جهان او پای انقلاب و نظام و کشور بود کدام دلسوزی است که از نقش حوزه تبلیغات در ارتقای روحیه مردم که قرار بود از جنگ پشتیبانی کند نام نبرد.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار کرد: حفظ و ارتقا روحیه حماسی مردم در آن سالها و روزهای پرافتخار قطعاً نقش مهمی در دستاوردهای سپاه اسلام داشت، بعد وی وارد حوزههای اقتصادی شد که اوج این مسئولیتها در مسئولیت بانک مرکزی شکل میگیرد.
موسوی اظهار کرد: زمان مسئولیت وی کشور ما شدیدترین تحریمهای اقتصادی را تجربه میکرد فراموش نکنیم کرونا چه بلایی سر اقتصاد ما و سر اقتصاد بینالملل آورده بود. فراموش نکردیم که قیمت نفت درآن بازه زمانی به چه اعدادی نزول کرده بود حتی اعداد زیر ۱۰ دلار را تجربه میکرد، در چنین شرایطی شیرازه نظام اقتصادی ما با تدابیر همتی و امثالهم حفظ شد.
رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در تاریخهای ۲۲ و ۲۴ مردادماه در جلساتی با حضور اعضا سوابق و برنامههای آقای عراقچی وزیر پیشنهادی امور خارجه را استماع و بررسی کرد. وزیر پیشنهادی در این جلسات ضمن ارائه سوابق کاری، طرحها و برنامههای و راهکارهای خود را برای اداره این وزارتخانه ارائه کرد.
وی افزود: مدرک تحصیلی سید عباس عراقچی فارغ التحصیل کارشناسی روابط سیاسی از دانشکده روابط بینالملل و کارشناسی ارشد ناپیوسته علوم سیاسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، و دکترای تخصصی ناپیوسته علوم سیاسی از دانشگاه کمپ انگلستان به تایید شد.
رضایی اظهار کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با استماع مجموعه برنامهها و سیاستها و سابقه عملکردی و مسئولیتی و سطوح علمی آقای سیدعباس عراقچی را با اکثریت آرا واجد شرایط تصدی وزارت امور خارجه دانستهاند.
نماینده مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی امورخارجه افزود: اگر شما تحت تأثیر قرار میگرفتید به عنوان یک فرد مسلمان به عنوان کسی که پیرو خط انبیاء و مسیر شهدا هستید باید انصراف میدادید.
وی گفت: قلب رآکتور اراک را بتن ریختید. چقدر دانشجویان و اندیشمندان آمدند اعتراض کردند و شروط رهبری را نادیده گرفتید. گرفتن تضمینهای قوی و کافی برای لغو تحریمها و چرا به داخل کشور ایمان نداشتید.
صباغیان مخالف وزیر خارجه پیشنهادی اظهار کرد: چطور عراقچی و ظریف که افراد متخصص و با تجربه بودند قراردادی امضا کردند و ما تمام تعهدات را اجرا کردیم، اما هیچ دستاوردی نداشتیم.
مخالف وزیر خارجه پیشنهادی افزود: اینکه بگوییم ترامپ از برجام خارج شد قابل دفاع نیست. شما باید در نظر میگرفتید که ترامپی میآید که از قرارداد خارج شود.
وی ادامه داد: زمانی که فرد معاملهای انجام می دهد تا جنس را نگیرد پول نمیدهد، اما قرارداد شما دستاوردی نداشت و فقط ایران تمام تعهداتش را انجام داد.
وی افزود: عباس عراقچی در ۸ سال دفاع مقدس پاسدار این مرز و بوم بوده و در جبههها خدمت کرده است. البته آقای عراقچی ایراد شما این است که این رزومه را در پرونده خود درج نکردهاید.
آزادیخواه متذکر شد: آقای عراقچی در همه کمیسیونهای مجلس اعلام کرد که وابسته به هیچ یک از افراد گذشته نیست؛ لذا عباس عراقچی خودش است و ادامه هیچ کسی نیست و مستقل از هر فرد و جناحی عمل میکند.
نماینده موافق برنامههای وزیر پیشنهادی امور خارجه تصریح کرد: رویکرد عباس عراقچی تعامل بین دیپلماسی و میدان است. او همه توان خود برای خنثیسازی تحریمها را به کار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: آقای عراقچی همانطور که به ما قول دادی از شما انتظار داریم که از محور مقاومت صیانت کنید. مقابله با سیاستهای ظالمانه رژیم صهیونیستی در راس تصمیمات شما باشد و امیدواریم مدیریت تخاصم توسط آقای عراقچی به صورت جدی در دستور کار قرار گیرد.
آزادیخواه افزود: برنامه آقای عراقچی این است که از ظرفیتهای ۱۵ کشور همسایه استفاده کند.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه متذکر شد: آقای عراقچی بدانید که باید بر اساس قانون اقدام راهبردی مذاکرات خود را انجام بدهید و برای شما آرزو موفقیت میکنم.
ثابتی نماینده مخالف عراقچی اظهار کرد: برخی موافقان عراقچی میگویند حتما به او رای بدید چون یک نفری گفته او رای بیاورد. رهبرانقلاب فرمودهاند مجلس در تصمیمگیری مستقل باشد. هیچ کجای متن برجام قابل دفاع نیست و افتخار نیست.
وی افزود: دیپلمات حرفهای به پرتاب کردن خودکار نیست به دیدن واقعیات است به اینکه متنی را امضاء کنیم که قابل پیشبینی باشد.
او بیان کرد: مگر وقت ملت حق الناس نیست و مگر به ملت قول ندادیم مشکلات را حل کنیم. در ۸ سال بر این کشور چه گذشت؟ اینها اول گفتند همه مشکلات را حل میکنیم. نمیشود شما وعده بدهید و بعد هدف خود را عوض کنید.
نماینده تهران بیان کرد: شما حتی مجری خوبی برای اجرا سازی اهداف نظام و سخنان رهبری نبودید. عراقچی، ظریف و تخت روانچی رفتند سکه گرفتند و عنوان کردند ما نبودیم! اینکه عراقچی با ظریف مرز بندی میکند عالی است، اما چرا امروز؟
وی گفت: خروجی برجام چه بود؟ حاج قاسم در برجام چه میدید که همیشه با آن مخالف بود؟ شهید فخری زاده چه میدید که میگفت اشک من با برجام بیرون میآید؟ مردم و نمایندگان متن برجام را بخوانید. شما چه مجری سیاستهایی بودید که تحریمهای هستهای همیشه باقی ماند.
ثابتی اظهار کرد: دوستان یکی از بهترین قانونهایی که در مجلس گذشته عملی شد قانون اقدام راهبردی بود و این قانون در واکنش به عملکرد بد مسئولین سیاست خارجه بود. یادمان نرود که بعد از شهادت شهید فخری زاده رویکرد غلط روحانی و ظریف ادامه داشت و میخواستیم با ترامپ هم مصالحه کنیم.
جلسه چهارم مجلس برای بررسی کابینه چهاردهم
جلسه چهارم صحن علنی مجلس (جلسه عصر روز دوم) برای بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم ساعت ۱۴ آغاز شد.
در ابتدای این جلسه، با توجه به ناتمام ماندن بررسی صلاحیت دکتر عراقچی در جلسه صبح، هادی قوامی به عنوان نماینده موافق وزیر پیشنهادی وزارت امور خارجه پشت تریبون مجلس قرار گفت.
ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی امور خارجه
قوامی در نطق خود با بیان اینکه آقای عراقچی میدان دیپلماسی را گسترش خواهد داد، گفت برای رشد ۸ درصد ما حداقل سالی ۶۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی را باید فراهم بکنیم که این مسئله در برنامه آقای عراقچی لحاظ شده است.
این نماینده مجلس همچنین گفت که عراقچی بحث و ادبیات جدیدی در مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکا و رژیم صهیونیستی دارد.
قوامی در بخش دیگری از نظق خود تاکید کرد که رأی بالا به آقای عراقچی این پیام را به دنیا میدهد که حتما مجلس کمک حال دولت خواهد بود و زمینههای لازم را برای دستیابی به سیاستهای اقتصاد مقاومتی فراهم خواهد کرد.
پس از قوامی، منوچهر متکی نماینده تهران نیز در موافقت با وزیر پیشنهادی وزارت خارجه پشت جایگاه قرار گرفت و گفت: شایستهتر و آگاهتر از عراقچی در وزارت خارجه فردی را برای تصدی این سمت نمیشناسد.
او همچنبن با بیان اینکه عراقچی یک دیپلمات جامعالاطراف است، گفت: وقتی دولت شهید رئیسی شکل گرفت بین گزینههای مختلف مصاحبه کردم و گفتم بهترین گزینه امیرعبداللهیان است و امروز میگویم جامعتر و مطلعتر و بهروزتر از دکتر عراقچی در وزارت خارجه نمیشناسم.
وزیر امور خارجه اسبق کشورمان با اشاره به اینکه دهها سال است عراقچی را از نزدیک میشناسد، گفت: هیچ نسبتی با عراقچی ندارم و در وزارت خارجه با او آشنا شدم، او هیچ نیازی به کار آموزی برای وزارت ندارد.
او همچنین در ادامه نطق خود گفت که آقای عراقچی کاملا واقف به تکالیف برنامه هفتم در سیاست خارجی است. متکی در پایان گفت که رای بالا به عراقچی بدهیم چرا که رای بالا در دنیا صدا دارد و جهان روی آن حساب میکند.
بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکیکمیسیون بهداشت و کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی ظفرقندی را واجد شرایط تصدی وزارت بهداشت دانستند. کمیسیون بهداشت و درمان در گزارش خود اعلام کرد که اعضای این کمیسیون با استماع مجموع برنامهها و سیاستها و سابقه عملکردی و سطوح علمی و همچنین برنامهریزی موثر در امر بهداشت و درمان کشور، دکتر محمدرضا ظفرقندی را واجد شرایط تصدی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانستند.
عظیمی راد، سخنگوی کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس نیز پیش از آغاز نطق نمایندگان موافق و مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت در پشت تریبون مجلس اعلام کرد که اعضای این کمیسیون، آقای ظفرقندی را واجد شرایط تصدی وزارت بهداشت دانستند.
عباسپور، نماینده مجلس در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت ظفرقندی باید جواب دهد که چرا با افزایش ظرفیت پزشکی مخالفت است. او ادامه داد: ظفرقندی با این که رئیس دانشگاه بود همزمان در بخش خصوصی هم مشغول مطبداری بود. از یک سو پزشکیان میگوید من این کار را نکردم و از طرف دیگر وزیر بهداشت پیشنهادی چنین اقدامی را در کارنامه خود دارد.
او در ادامه گفت: آقای ظفرقندی وقتی شما رئیس سازمان نظام پزشکی بودهاید افزایش تعرفههای درمانی را در بخش خصوصی مصوب کردید و آیا فکر نمیکنید مخالفت با محرومیتزدایی است؟ شما باعث شدید بزشکان از بخش دولتی به بخش خصوصی بروند و بیمارستانها دچار چالش اساسی شدند و این با جهتگیری دولت آقای پزشکیان همخوانی دارد یا خیر.
عباسپور همچنین گفت دکتر ظفرقندی بیشتر از اینکه از ابزار جراحیهای مردم استفاده کنند قلم به دست است و بیانیههایی مینویسد که در جهت تضعیف نظام و حمایت از اغتشاشات است.
مالک شریعتی، نماینده مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری و شمیرانات نیز در مخالفت با وزیر پیشنهادیِ بهداشت گفت که آقای ظفرقندی همچنان از سران فتنه تمجید میکنند.
او با بیان اینکه ظفرقندی میخواهد از مجلسی رای اعتماد بگیرد که چند ماه پیش آن را نامشروع خوانده بود، ادامه داد: آقای ظفرقندی کاش حداقل به مواضع خودتان پایبند بودید و به مجلسی نمیآمدید که مشروعش نمیدانید!
شریعتی همچنین گفت: ظفرقندی گفته است همان مواضع گذشته را دارم یعنی ایشان همچنان از سران فتنه دفاع میکند. مطالب ایشان در فضای مجازی موجود است. او زمانی گفت آمبولانسها را با نیروهای نظامی پر کردهاند! میدانید با گفتن این جمله چقدر به آمبولانسهای ما حمله شد؟
این نماینده مخالفت در پایان گفت ظفرقندی رئیس بیمارستان خوبی است اما وزیر بهداشت خوبی نخواهد شد.
سنگدوینی، نماینده موافق وزیر پیشنهادی بهداشت در نطق خود گفت: دکتر ظفرقندی را رئیسجمهوری معرفی کرده که خودش وزیر بهداشت و فوق تخصص جراحی قلب است و میفهمد.
نماینده مردم گرگان سپس در پاسخ به نمایندگان مخالف که مواضع سیاسی قبلی وزیر پیشنهادی بهداشت را زیر سوال برده بودند، گفت آقای ظفرقندی به مجلس میآید و حال حاضر خود را برای نمایندگان مجلس توضیح میدهد؛ اصل حال حاضر افراد است.
او همچنین در دفاع از وزیر پیشنهادی بهداشت گفت که جامعه پزشکی و نخبگان از جمله دکتر مرندی، خانم دستجردی و دکتر هاشمی، آقای ظفرقندی را تایید کردهاند.
سنگدوینی در ادامه گفت: نارضایتی در بین مردم و جامعه پزشکی وجود دارد که باید اصلاح شود. دکتر ظفرقندی در کمیسیون اعلام کرد برای اصلاح این نارضایتیها آمده است. انجمنهای علمی و سازمان نظام پزشکی و جامعه پزشکی از دکتر ظفرقندی حمایت کردهاند و این یک سرمایه است.
این نماینده مجلس در بخش دیگری از نطق خود در حمایت از وزیر پیشنهادی بهداشت گفت: آقای ظفرقندی یکی از شخصیتهای پاکدست است و در دانشگاه علوم پزشکی تهران از سلیقههای مختلف سیاسی استفاده کرده است. او اعلام کرده است اگر دوباره به سالهای دفاع مقدس برگردم حاضرم جانم را فدای این نظام و انقلاب و کشور کنم.
پاکمهر، نماینده مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مخالفت با آقای ظفرقندی گفت: نمیشود وزارتخانه مرتبط با سلامت مردم را به یک فرد سیاسیکار سپرد.
این نماینده مجلس در ادامه در مخالفت با وزیر پیشنهادی بهداشت گفت در حالیکه آقای پزشکیان از طبابت کسب درآمد نمیکند، آقای ظفرقندی هم در بیمارستان دولتی کار میکند هم در بیمارستان خصوصی و هم مطب شخصی دارد.
بیگدلی، نماینده موافق گفت: به خون پدر شهیدم شهادت میدهم ظفرقندی به انقلاب، نظام و ولایت فقیه التزام عملی دارد؛ اگر نداشت، اپوزیسیون میشد و در انتخابات شرکت نمیکرد؛ ولی مردم را به حضور در پای صندوق های رأی دعوت میکرد.
او در پاسخ به نمایندگان مخالف گفت: چه کسی گفته تعرفه را سازمان نظام پزشکی تعیین میکند؟ شورای عالی بیمه تعرفه را مشخص میکند و ربطی به سازمان نظام پزشکی ندارد. یک سال استثنائا تعرفه توسط سازمان نظام پزشکی تعیین شد در حالی که دکتر ظفرقندی در آنجا مسئولیتی نداشت.
بیگدلی در ادامه تصریح کرد: وفاق ملی به این معنی نیست که کسی که من دوستش ندارم در این قطار نباشد؛ وزیر اطلاعات در کمیسیون اجتماعی اعلام کرد برای تمام وزرای پیشنهادی استعلام شده و مورد تأیید دستگاههای امنیتی بودهاند.
بابک رضازاده، دیگر نماینده موافق ظفرقندی نیز در ادامه جلسه مجلس پشت تریبون آمد و با یادآوری یکی از خاطرات گذشته خود گفت: سال ۷۳ وقتی شوفاژ خوابگاه قطع شد، پزشکیان هم شوفاژ اتاقش را خاموش کرده بود و ظفرقندی هم انتخاب همان پزشکیان است.
نماینده مردم مشکینشهر ادامه داد: برنامه ارائه شده ظفرقندی به مجلس حاوی نکات ارزشمندی است که هم جامع و هم واقعبینانه و هم در مسیر اسناد بالادستی است.
او در بخش دیگری از نطق خود با اشاره به سوابق ظفرقندی گفت: ایشان از رزمندگان و جانبازان دردآشنا هستند در تجربه مدیریتی خود در نظام سلامت در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران به عنوان یک دانشگاهمادر به گونهای عمل کرد که پس از سالها همچنان مورد تقدیر و تحسین است. ایشان مخالف خارج شدن دکترها و پرستارها از کشور هستند. ما هم مخالف این موضوع هستیم ما هم مخالف این هستیم که نوابغ ما از کشور خارج شوند، باید به این فکر باشیم که نگذاریم عزیزان ما از کشور خارج شوند، باید زمینه را برای اینها آماده کنیم نه اینکه دانشجوی زیاد تولید کنیم.
منصور علیمردانی نیز به عنوان نماینده موافق به حمایت از وزیر پیشنهادی بهداشت پرداخت و گفت: آقای ظفرقندی تاکید کرده هر نوع سیاسیکاری در یک وزارت تخصصی حرام است.
نماینده مردم ابهر با بیان اینکه برنامههای آقای ظفرقندی کاملا همسو یا منطبق با اسناد بالادستی است، اضافه کرد: آقای ظفرقندی از طب ایرانی و جوانی جمعیت و اصلاح بیمارستانهای دولتی و اصلاح آنها حمایت کرده است و مرجعیت ایشان در بین بزرگان سلامت که از او حمایت کردند، مشخص است.
ابراهیم رضایی به عنوان آخرین نماینده مخالف وزیر پیشنهادی بهداشت در نطق خود خطاب به قالیباف گفت: «چرا اجازه دادید صلاحیت فردی در مجلس بررسی شود که اساس مجلس و مردم سالاری دینی و مبانی جمهوری اسلامی را قبول ندارد؟» و رئیس مجلس پاسخ داد که تمام نوزده وزیری که برای کابینه جدید پیشنهاد شدهاند، پیش از معرفی به مجلس، تاییدیههای امنیتی را دریافت کردهاند.
نماینده دشتستان در ادامه گفت: ظفرقندی معتقد است همه ۲۹۰ نماینده مجلس با مهندسی انتخابات وارد مجلس شدهاند. ما چطور شرایط کسی را بررسی کنیم که انتخاباتی که این نمایندگان از آن بیرون آمدند را قبول ندارد؟!
او اضافه کرد: مجلس انقلابی باید در عمل انقلابی باشد، کسی که مواضعش با دشمنان این کشور فرقی ندارد چرا باید در مجلس مورد بررسی قرار گیرد؟ بحث ما چپ و راست نیست. مگر ما با معاون اول رئیسجمهور که اصلاحطلب است مشکلی داریم؟
سخنگویان کمیسیونهای اجتماعی، بهداشت و درمان و آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با حضور در پشت تریبون اعلام کردند که اعضای این سه کمیسیون پس از بررسی برنامههای احمد میدری، گزینه پیشنهادی رئیسجمهور را واجد شرایط تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشخیص دادهاند.
عباس گودرزی بروجردی، نماینده مخالف وزیر پیشنهادی کار گفت: مجلس شورای اسلامی یک مجلس ولایتمدار است و در جهت توصیههای حکیمانه رهبر معظم انقلاب حتما حرکت میکند و بنای آن تعامل با دولت است اما این صرفا به معنای حمایت از افرادی که توسط دولت معرفی میشود، نیست. مخالفت نیز کمک به دولت است.
این نماینده مخالف ادامه داد: برخی امروز گفتند که دستگاههای امنیتی وزرای پیشنهادی را تایید کردند اما رهبر انقلاب شاخصها را برای ما تعیین کردند و نفرمودند که اگر دستگاهها کسی را تایید کردند به او رای بدهید.
او ادامه داد: من در تحیرم که چرا برخی افراد فتنه را تقلیل میدهند. تحریمهای فلجکننده محصول فتنۀ ۸۸ بود. من تعجب میکنم کدام نظام سیاسی حاضر است پست وزارتخانه را به یک چنین شخصی بدهد؟ اگر توبه کرده خدا قبول کند اما چرا مسئولیت وزاتخانه؟
سادات ابراهیمی، نماینده موافق برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در شرایط فعلی به یک استراتژیست رفاهی و یک طراح نیاز داریم و میدری تسلط همزمان بر کار اجرایی و نظری دارد. او اولین وزیر تعاونی است که فهم نظری و تجربی عمیقی از سیاست اجتماعی توافقساز عدالتگستر دارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: دکتر میدری سالهاست درباره ضرورت اجماع و توافق مینویسد و اکنون حمایت از دکتر میدری برای وزارت رفاه خودش موضوع وفاق و اجماع کمسابقه شده است. اینکه از بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و بسیاری از اقتصاددانان اصولگرا و اصلاحطلب و نیروهای عدالتخواه و چهرههای برجسته سیاسی با گرایشهای سیاسی متکثر از دکتر میدری برای وزارت رفاه حمایت میکنند نشانه مهمی است.
محسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه هم به عنوان موافق برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی پشت تریبون مجلس رفت و گفت: استاد عزیزم آقای قالیباف فرمودند این ۱۹ نفر (وزرای پیشنهادی) را دستگاههای ذیربط تائید نمودهاند. پس برای بنده حرفی برای گفتن باقی نمیماند.
او اضافه کرد: برای انتخاب یک وزیر ۱۰ شاخص میخواهیم که دکتر میدری تجربه و تخصص و تحصیلات و پاک دستی و غیره را دارد و اگر یکی از آن موارد را شک داریم آن یک مورد را باید گذشت کنیم.
این نماینده کرد اهل سنت در پایان تاکید کرد: نه تنها آقای میدری بلکه هر کدام از وزرا از خط قرمز ما که نظام و رهبری است عدول کنند، با استیضاح روبه رو خواهند شد پس به احمد میدری اعتماد کنید.
قاسم روانبخش، نماینده مخالف برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صحن علنی مجلس گفت: برخی از افرادی که در این کشور ادعای اصلاحطلبی کردند بدنبال تغییر نظام جمهوری اسلامیاند و ما با آنها مخالفیم.
او ادامه داد: استعفای دستهجمعی در دولت خاتمی برای بالابردن تب اعتراضی در جامعه بود و به معنای فلج کردن کشور برای عدم برگزاری انتخابات بود.
حسینی، دیگر نماینده مجلس به عنوان موافق برنامههای وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به نطق روانبخش گفت: به عنوان فردی سخن میگویم که در دوره ششم مجلس شورای اسلامی در مجلس حضور داشتم و امروز اعلام میکنم افراطیگری مسائل سیاسی آن دوره را محکوم میکنم اما مقام معظم رهبری در پاسخ به یک نامه درباره حوادث مجلس ششم فرمودند: بگذریم!
او در حمایت از وزارت میدری اضافه کرد: اگر یک جوان ۳۵ ساله آن روز خطایی یا اشتباهی کرده و امروز اعلام میکند که در نگاه خودش و در افکار و اندیشه خودش تجدیدنظر کرده است آیا اسلام این را به ما میگوید که ما بگوییم حرف شما را نمیپذیریم و مکتب شما را قبول نداریم و امروز برای ۲۳ سال قبل قضاوت کنیم؟
جناب عراقچی در برجام تحلیلهای نادرست دادند، گفتن بنده کاری کردم که نماینده فلان به گریه افتاد، خب درست چرا پس آن را امضا کردید و یکطرفه این همه ملت باج دادند، ما را چه به گریه و خنده این و آن.
نمایندگان محترم دقت کنند، کارنامه اقتصادی خوب، اعتماد عملی نداشتن به بیگانه و... از نکات مهم باشد
من سهامدار هم ۴ سال تمام در زیان باشم! به خدا قسم این رسم مسلماني نیست!
من نمیدونم به مجلس چه ربطی داره درکارشخصی دخالت میکنه مثل اینکه یه نفربجای شماغذابخوره واقعااحمقانست
?همتی در نامهای به رهبری خواهان افزایش بنزین به ۵هزار تومان شد.
فرهنگی
ریختن حساب مبارک سودش میگیرن
شما رسانه هستید باید صدای مردم باشید