احمد راستینه سخنگوی کمیسیون فرهنگی گزارش این کمیسیون را درباره برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم قرائت کرد:
هیئت رئیسه محترم مجلس شورای اسلامی با سلام و احترام
مستند به ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی به پیوست گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائه شده آقای سید عباس صالح شریعتی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به منظور قرائت در صحن علنی مجلس ارائه میشود.
مرتضی آقا تهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی.
مقدمه:
در راستای اجرای ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برنامه کاری بررسی وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم در کمیسیون فرهنگی مجلس برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در این کمیسیون بررسی شد.
از آنجایی که عفاف و حجاب محور تحولات فرهنگی قرار گرفته و برخاسته از فطرت بشری و ضامن عشق خانوادگی و نشانگر هویت ایرانی اسلامی و رعایت آن شرعی است؛ لذا از دغدغههای مهم نمایندگان تعهد مسئولان نظام اسلامی مقابله با بیعفتی است؛ لذا مهمترین سوال نمایندگان کمیسیون فرهنگی در محورهای زیر صورت گرفت:
اجرای کامل مصوبات با حجاب و عفاف و نظارت اثربخش در مجموعههای مربوطه و راهبری و هماهنگی سایر دستگاهها در ارتقا شاخصهای فرهنگ دینی در جامعه.
اجرای کامل تکالیف مربوط به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که به عنوان قانون حیاتی کشور از آن یاد میشود و نیازمند برنامهریزی جهت تقویت فرهنگ عمومی در حمایت از خانواده است.
به منظور حمایت از اصحاب هنر پیگیری جهت ابلاغ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی پیگیری و آیین نامه مورد نیاز در اسرع وقت ابلاغ شود.
پیگیری تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه بر اساس زمانبندی مشخص مخصوصاً در تولید محتوا در سینما و تولید محتوا در فضای مجازی با حفظ مراقبتهای انقلابی و اسلامی صورت گرفته و آیین نامههای مربوط ابلاغ شود.
برنامهریزی برای افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقا شاخصهای دینداری و تقویت سبک زندگی ایرانی اسلامی که امروز به عنوان دغدغه مهم جامعه ایرانی مطالبه میشود.
برنامهریزی جهت حمایت از صنایع خلاق و ارتقاء شاخصهای اقتصادی فرهنگ.
مردمیسازی فعالیتهای فرهنگی با توجه به حلقههای میانی و ظرفیت دستگاهها و نهادهای مردمی.
تامین فرهنگ ایرانی و اسلامی و مواجهه موثر در جنگ ترکیبی و تمرکز بر فرهنگ دینی که امروز به عنوان دغدغه مهم اقشار مختلف جامعه و حوزه علمیه مطالبه میشود.
استفاده از نیروهای انقلابی و تاکید بر جوانگرایی جهت مشارکت هرچه بیشتر جوانان در عرصههای مهم و کاهش شکاف بین نسلی.
شرح استعلامات:
در راستای بررسی صحت مدرک تحصیلی آقای سید عباس صالح شریعتی پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی از وزارت علوم استعلام شد و وزارت مطبوع طی نامهای صحت مدارک ایشان را مورد تایید قرار داد.
شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون:
تلاش برای ساختار اصلاح فرهنگی کشور ایجاد ساختاری منسجم.
تشکیل کمیته ویژه اجرایی سازی برنامه هفتم توسعه.
احیا محوریت مردم و اهالی فرهنگ و هنر در نظام فرهنگی کشور.
صلب تصدیگری دولتی و شبه دولتی در تولید و عرصه فرهنگی.
میدان سپاری حداکثری به مردم و اهالی فرهنگ و هنر و تولید و عرصه فرهنگی.
توزیع عادلانه فرصتها و ظرفیتهای فرهنگی و هنری به ویژه در نقاط محروم و کم برخوردار.
رشد شاخصهای تولید و مصرف تولیدات فرهنگی ایرانی اسلامی.
توضیح عادلانه منابع و یارانههای حوزه فرهنگ.
پیگیری جذب نیروهای ارزشی و انقلابی و کارآمد جهت تقویت سرمایه نیروی انسانی وزارتخانه.
حفظ و حمایت از مدیران و کارشناسان انقلابی و تلاش در بهبود شاخصهای مدیریت فرهنگی.
ارزیابی برنامه ها:
نکته مهم در ارزیابی برنامههای وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به ۴ به کلان برنامه است که در برنامههای ایشان تاکید شده است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت چهاردهم همت خود را چند برنامه معطوف خواهد کرد تا ضمن پاسخگویی به مسائل مهم فرهنگی جهت بهبود شاخصهای عملکردی مندرج در برنامه هفتم معطوف کند.
برنامه وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون متوسط ارزیابی شد. انطباق برنامه با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۱۱ درصد احکام فوق الذکر با این اسناد همخوانی دارد و ۵۳ درصد نیز همسو است همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشد.
نتیجه گیری:
با بررسی گسترده پیرامون سوابق عملکردی، برنامهها و اظهارات سید عباس صالح شریعتی اعضای کمیسیون فرهنگی پس از بحث و گفتگو با اکثریت آرا صلاحیت وی را برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد تایید کردند.