وزارت آموزش و پرورش مدتی قبل با صدور بخشنامهای با هدف جبران کمبود معلم در مهر ۱۴۰۳، محدودیتی را برای بازنشستگی معلمان ایجاد کرد. اعمال محدودیت برای بازنشستگی با اعتراض بسیاری از سوی معلمان همراه شد. با ورود دیوان عدالت اداری به ماجرا و از سوی دیگر ابلاغ برنامه هفتم، وزارت آموزشوپرورش از بخشنامه ابلاغی خود عقبنشینی کرد و هماکنون در بخشنامهای جدید از ابطال بخشنامه قبلی و رفع محدودیت برای بازنشستگی معلمان خبر داده است.
در همین راستا، برخی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان با ارسال نظرات خود از تصویب این آئین نامه به دلیل به کارگیری دوباره بازنشستگان و عدم استخدام جوانها ابراز ناراحتی کردند. بر این اساس علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: معلمان مدارس هنگام بازنشستگی در اوج تجربه خود هستند و میتوانند دانش آموزان را شش ساحتی و براساس قوانین سند تحول بنیادین تربیت کنند.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش معلمان مدارس را زیر نظر دارد و قطعا رضایت خانوادهها برای مسئولین مهم است؛ اگر والدین دانش آموزی به هر دلیلی از معلمان بازنشسته رضایت نداشته باشند برای سال آینده با کار معلم مربوطه موافقت نکرده و از ادامه همکاری با وی جلوگیری میشود.
فرهادی با بیان این که قرارداد ادامه همکاری با معلمان هرساله تمدید میشود؛ تصریح کرد: تا زمانی که وزارت آموزش و پرورش به معلم احتیاج داشته باشد از معلمان بازنشسته برای تدریس کمک میگیرد. در صورتی که کمبود معلم رفع شود این وزارتخانه از معلمان بازنشسته کمتر کمک میگیرد.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که اگر معلمی بنا به هر دلیلی دانش آموزان را تنبیه فیزیکی کند؛ وزارت آموزش و پرورش چه اقدامی انجام میدهد؛ تصریح کرد: هیچ معلمی در هیچ سنی حق تنبیه فیزیکی ندارد و وزارت آموزش و پرورش در صورت گزارش چنین موضوعی با فرد متخلف برخورد میکند.