نماینده مجلس گفت: با استفاده از سامانه خودنویس می‌توانیم هزینه‌های مردم را از نظر عقد قرارداد کاهش دهیم.

سامانه خودنویس اخیراً در زمینه عقد قراردادها در حوزه مسکن مورد استفاده مردم قرار گرفته است. بر اثر استفاده از این سامانه و عدم نیاز مراجعه به مشاورین املاک، صرفه جویی ۱۶۰۰ میلیارد تومانی برای شهروندان اتفاق افتاده است.  

استفاده از سامانه خودنویس به از بین رفتن انحصار مشاورین املاک منجر شده است. به همین دلیل، نیاز است بنگاه ها خدمات متنوع تر و با کیفیت تری ارائه دهند. به نحوی که مردم انگیزه لازم برای مراجعه به آنها را داشته باشند.  

موضوع مهم این است که سامانه خودنویس از ساختار ساده‌ای برخوردار است و افراد به راحتی می توانند به استفاده از این بستر بپردازند. از سوی دیگر، این امکان وجود دارد که افراد در هر ساعت از شبانه روز کار خود را در این سامانه انجام دهند. با توجه به تمامی مزیت هایی که برای سامانه خودنویس برشمردیم، مردم رضایت حداکثری از سامانه دارند و آن را به نفع خودشان می بینند. 

این سامانه همان اندازه که به نفع مردم است، به ضرر کسانی است که می خواهند از قراردادها سودی به لحاظ مالی ببرند. به همین دلیل، شاهد جریان سازی منفی مشاورین املاک در ارتباط با سامانه خودنویس هستیم. به زعم کارشناسان، هر چقدر بتوانیم دست واسطه ها را از حوزه مسکن قطع کنیم، به نفع کشور است و باید دولت در مقابل مقاومت های احتمالی ایستادگی کند. 

شریعتی نماينده مجلس در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به این موضوع که سامانه های مختلف با هدف سامان دادن به امور مسکن پیش بینی شده اند، تصریح کرد: پیش بینی هایی در زمینه خوداظهاری در ارتباط با خانه های خالی، سامان دادن به امور اجاره بها و... داریم. هدف اصلی تمام سامانه ها این است که شفاف سازی در حوزه مسکن داشته باشیم. سامانه خودنویس نیز از این قاعده استثناء نیست و با هدف ایجاد شفافیت بیشتر راه اندازی شده است. 

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: حل و فصل مشکلات حوزه مسکن باید جزو اولویت های دولت چهاردهم باشد. تأمین مسکن مناسب بر اساس قانون جزو وظایف حاکمیت است و دولت باید در این راستا اهتمام جدی داشته باشد. 

وی ادامه داد: برخی از عدم شفافیت در بازار مسکن به نفع خودشان استفاده می¬کنند و به دلالی و واسطه گری می پردازند. افزایش قیمت ها در بخش اجاره بها و فروش بر اثر همین سوداگری ها رخ داده است.  

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: هدف از راه¬اندازی سامانه خودنویس این است که مردم راحت تر به اجاره یا خرید منزل موردنظر آنها بپردازند. به این ترتیب، افراد در گیر و دار برخی مشکلات نمی افتند و به راحتی مسکن خود را تأمین می کنند.  

شریعتی در ارتباط با کاهش ۱۶۰۰ میلیارد تومانی هزینه مردم در زمینه عقد قرارداد اجاره و خرید مسکن گفت: عدم شفافیت در بازار مسکن به هزینه های مازاد برای مردم منجر شده است. از طریق استفاده از سامانه خودنویس می توانیم هزینه های مردم را به لحاظ عقد قرارداد کاهش دهیم و در نتیجه آن شاهد کاهش ۱۶۰۰ میلیارد تومانی هزینه مردم در زمینه عقد قرارداد اجاره و خرید مسکن با سامانه خودنویس هستیم. استفاده از سامانه خودنویس بستر اقدامات خلاف قانون در اخذ هزینه های اضافی از مردم را از بین می برد.  

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: راه اندازی سامانه خودنویس یکی از قوانینی بود که در مجلس یازدهم به تصویب رسید. بنابراین، سامانه مورد بحث پشتوانه قانونی دارد و با هدف ایجاد شفافیت راه اندازی شده است. بر اساس قانون، تمام تصمیمات کشور باید در یک اتاق شیشه ای صورت بگیرد و به سمت شفاف سازی امور در تمامی زمینه ها گام برداریم.  

وی ادامه داد: هدف این است که مردم را از سردرگمی در بخش¬های مختلف خلاص کنیم و بستری برای دسترسی راحت شهروندان به خدمات فراهم کنیم. افزایش شفافیت در تمامی زمینه ها برایمان سودمند است. وقتی امور شفاف باشد و در بستر سامانه ها کارها پیش برود، همه چیز به صورت قانونی انجام می شود و زمینه فساد و سوءاستفاده برچیده می شود. 

عضو مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: لازم است دولت به اجرای قانون بپردازد و سامانه خودنویس را گسترش دهد. اگر جایی در عمل متوجه شدیم که نیاز به اصلاح قانون یا تصویب تبصره ای داریم، مجلس آماده همکاری با دولت است تا در عمل این قانون به درستی پیش برود. 

شریعتی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به مزیت هایی که سامانه خودنویس به لحاظ کاهش هزینه های مردم و بستر سوءاستفاده دارد، گسترش آن باید با جدیت در دستور کار دولت چهاردهم باشد. هر چقدر به سمت شفافیت حرکت کنیم و امور را در چارچوب سامانه ها پیش ببریم به نفع کشور است.

خبرنگار: محبوبه کباری 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار