کمال تبریزی، کارگردان سینمای ایران، در یک برنامه اینترنتی به میزبانی فریدون جیرانی به وضعیت کنونی صنعت سریالسازی در کشور و مشکلات آن پرداخت.
او در این برنامه با اشاره به مشکلات تولیدات سریالی در کشور، گفت: «نمیدانم چرا، اما در حوزهٔ سریالسازی اتفاقاتی رخ میدهد که من واقعاً از آنها سر در نمیآورم. با دوستان دیگر هم صحبت میکنم و آنها هم نمیدانند دلیلش چیست. بعضی از پروژهها شروع میشوند؛ پیشتولید، قراردادها، پرداختها، بازیگران، صحنهها و... ولی ناگهان متوقف میشوند و دلیلش هم مشخص نیست!»
کارگردان فیلم «مارمولک» با بیان اینکه این اتفاق ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد، اظهار داشت: «خودم فکر میکنم شاید یکی از دلایلش "پولشویی" باشد. این مسئله به ما ربطی ندارد ولی ما مجبوریم بپرسیم این پولی که قرار است برای این سریال یا فیلم سینمایی سرمایهگذاری شود، از کجا میآید؟ منبعش چیست؟ آیا پاک است یا نه؟ و این غیرطبیعی است و به نظر میرسد فساد اقتصادی امروز وارد حوزهٔ هنر هم شده است.»
جیرانی نیز در این گفتگو با تایید اظهارات تبریزی گفت: «تولید فیلم هم امروز شکل غیرطبیعی پیدا کرده است. در دههٔ شصت و هفتاد تولید فیلمها طبیعی بود. اما بهتدریج پس از دوران احمدینژاد سرمایههای مشکوکی وارد سینما شدند. این سرمایهداری که ظهور کرد، یک پدیدهٔ عجیب بود. پیش از آن، همهچیز واضح و مشخص بود. به عنوان مثال، مشخص بود که بنیاد فارابی در فلان پروژه شریک است یا نه یا فلان فیلم یا سریال تولید بخش خصوصی است یا فلان شخص در آن سرمایهگذاری کرده است، اما بهتدریج همه چیز نامعلوم شد و این سرمایهداری غیرشفاف همه چیز را بلعید.»
خبرنگار: علی محسنی