سهراب سهرابی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به شرایط اقلیمی کشور در زراعت برنج به دنبال افزایش سطح زیرکشت نیستیم، تنها با افزایش بهره وری بهدنبال ارتقای تولید هستیم.
به گفته او، عمده کشت برنج به استان های شمالی مربوط می شود و در سایر استان ها زراعت برنج به شکل پراکنده انجام می شود.
سهرابی از رشد ۷۰۰ هزارتنی تولید برنج نسبت به ۳ سال اخیر خبر داد و گفت: براساس آخرین گزارش از استان ها میزان تولید برنج سفید به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می رسد، درحالیکه سال ۱۴۰۰ میزان تولید برنج ۲ میلیون تن، سال۱۴۰۱ تولید ۲ میلیون و ۳۰۰ و سال گذشته ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن بوده که روند روبه رشد در تولید برنج سفید بدون افزایش سطح زیرکشت را تجربه کردیم.
مجری طرح برنج با بیان اینکه از مجموع تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن ارقاممحلی و ۹۰۰ هزارتن ارقام پرمحصول است، افزود: براین اساس ۷۰ درصد تولید برنج مربوط به ارقام محلی و ۳۰درصد پرمحصول است.
او ادامه داد: آمارها نشان می دهد که در حوزه کشت مکانیزه ۷۲ درصد کشت با دستگاه نشاکار و ۲۸ درصد سنتی، همچنین ۹۳ درصد برداشت با کمباین و ۷ درصد دستی و با دروگر انجام می شود.
سهرابی سطح رتون در ۲ استان گیلان و مازندران را ۱۲۰ هزارهکتار اعلام کرد و افزود: کشت مجدد برنج به ۷۰ هزارهکتار رسیده که رشد خوبی داشته است.
مجری طرح یرنج با اشاره به راهکارهای خودکفایی تولید برنج گفت: با استفاده از بذور لیبل دار، افزایش مصرف کودهای فسفاته و پتاسه، توسعه کشت خشکه کاری، افزایش بهره وری از طریق آبیاری تناوبی و توسعه کشت برنج در شالیزارها، اقدامات آموزشی و ترویجی و مدیریت آفات و بیماری و علف های هرز بدنبال افزایش تولید در واحد سطح افزایش و در نهایت افزایش تولید برنج هستیم.
خبرنگار: آزاده محبی