هدف اصلی رژیم صهیونیستی در اقدامات تروریستی اخیر پاسخ دادن به حزبا... بوده است، زیرا آنها در عملیاتی بسیار موفق، مقر اطلاعاتی ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی را منهدم کردند. در این بین به نظر میرسد مهمترین علت این اقدامات تروریستی پوشش شکستی است که رژیم صهیونیستی در عملیات اربعین متحمل شد؛ همچنین تصاعد ترس در لبنان و اعمال فشار روانی به مقاومت را یکی دیگر از اهداف این رژیم میتوان ارزیابی کرد.
جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه لبنان وارد مرحله جدیدی شده و میتوان گفت حوادث ترویستی روزهای سهشنبه و چهارشنبه نماد آشکارسازی تغییر بازی تاکتیکی صهیونیستها در مواجهه با مقاومت لبنان است. اگرچه اکثر تحلیلگران در این خصوص بر کلیدواژه تروریسم سایبری و مشتقات آن متمرکز شدهاند، اما در این معادله مولفه فرامتنی دیگری وجود دارد که تروریسم سایبری صهیونیستها نیز در ذیل آن تعریف میشود: «جنگ روانی»!
از میدان جنگ تا میدان ذهن
در روزهای اخیر، رسانههای غربی اخباری رادرخصوص عزم کابینه جنگ نتانیاهو مبنی بر گسترش دامنه نبرد میدانی با حزبا... منتشر کردهاند. به عبارت بهتر، آنها عملیات تروریستی سایبری صهیونیستها را مقدمهای دال بر وقوع یک جنگ تمامعیار تلقی کردهاند. با این حال بخش عمدهای از این گزاره، نه در واقعیت میدان، بلکه در روایتگری رسانهها و منابع تبلیغاتی آمریکا و رژیم اشغالگر قدس تبلور پیدا میکند. جهت درک بهتر این معادله پیچیده، نکاتی وجودداردکه نمیتوان بهسادگی از کنار آنها گذشت:نخست اینکه رژیم اشغالگر قدس قدرت مواجهه میدانی گسترده با مقاومت لبنان را ندارد. هشدارهای صریح مخابرهشده از سوی مقامات ارشد موساد و ارتش اسرائیل نشاندهنده همین حقیقت محض است. چندی پیش شارون روف اوفیر، نماینده سابق کنست به نکات قابلتاملی درباره شکست تمامعیار رژیم اشغالگر قدس در برابر حزبا... اشاره کرد: «چرا واقعیت را نمیگوییم؟! ما شمال اسرائیل را از دست دادهایم؛ خسارتی که حزبا... بر ما وارد کردشش برابربیشتر از جنگ تابستان ۲۰۰۶ (جنگ ۳۳ روزه) است. میخواهم گریه کنم! چه کسی فکرش را میکرد اسرائیل به این روز بیفتد؟» در چنین شرایطی تلآویو تمرکز خود را از میدان جنگ واقعی برداشته و از «واقعیت جنگ» به سوی «تصویر جنگ» تغییر جهت داده است. در گام نخست، مثلث ارتش_موساد _کابینه جنگ در اراضی اشغالی با طراحی حوادث تروریستی اخیر، تلاش میکنند خود را در ذهن مخاطبان عام و خاص جنگ غزه، به عنوان بازیگر مبتکر و مسلط میدان نشان دهند حال آنکه اساسا اصل تغییر تاکتیک صهیونیستها در جنگ با مقاومت، برگرفته از ضعف و استیصالی است که طی حدود یکسال اخیر (پس از آغاز جنگ غزه) گریبانگیر آنها شده است. هدف قرار دادن پایگاه اطلاعاتی یگان اطلاعاتی ۸۲۰۰ رژیم صهیونیستی در عملیات اربعین نشاندهنده همین حقیقت است.
وحشت تلآویو و غرب از ورود به جنگ گسترده با حزبا...
نکته دوم اینکه واشنگتن، لندن و پاریس بهعنوان سه متحد اصلی غربی رژیم صهیونستی و حامیان غربی نسلکشی در غزه، بارها به تلآویو هشدار دادهاند که در نبرد میدانی تمامعیار با حزبا...، بازندهای تمامعیار خواهد بود. ناکامی نتانیاهو و همراهانش در رسیدن به اهداف سهگانه ترسیم شده در جنگ غزه (آزادی اسرای صهیونیست، اشغال کامل غزه و نابودی کامل حماس) و همچنین بهرهگیری اضلاع مقاومت در منطقه از روشهای غافلگیرکننده در مواجهه با دشمن، نگرانی غرب را درخصوص راهاندازی یک جنگ گسترده با حزبا... دوچندان ساخته است. درهمین راستا، تلآویو با همراهی گسترده متحدانش، عملیات تروریستی اخیر را طراحی کرده که هدف ازآن، ایجاد رعب ووحشت درجبهه مقاومت (خصوصا درجبهه لبنان) و تصویرسازی از پیروزی غیرقابلتحقق تلآویو است. تکرار میشود ارتش رژیم اشغالگر قدس پس از یکسال ناکامی در میدان مقاومت غزه، توان ورود به جنگ فراگیر جدیدی را ندارد و حامیان غربی تلآویو نیز روی این موضوع صحه گذاشتهاند. باید این قاعده را مدنظر قرار داد که جنگ روانی تعریف شده در این روند، از عملیاتهای تروریستی دو روز اخیر صهیونیستها برای آنها اهمیت بیشتری دارد. از این رو حزبا... لبنان و دبیر کل غیور آن (سیدحسن نصرا...)، این بازی دشمن را رصد کرده و مدیریت شرایط کنونی را با مهارتی مثالزدنی صورت میدهند.
تصویرسازی صهیونیستها در جبهه شمال
نکته سوم اینکه اقدامات تروریستی اخیر صهیونستها در بیروت و دیگر شهرهای لبنان، یک پیوست رسانهای داشته و آن، القای حرکت گسترده نظامیان صهیونیست به سوی جبهه شمال و آغاز جنگی فراگیر با حزبا... است. هدف از این اقدام، تصاعد ترس در لبنان و اعمال فشار روانی به مقاومت است. در ماورای بازی تبلیغاتی و جنگ روانی صهیونیستها، آمریکا و کشورهای اروپایی، ترس از ابتکار و انتقام حزبا... در قبال تحولات اخیر خودنمایی میکند. پس از وقوع عملیات موفقیتآمیز اربعین که منتج به استعفای رئیس یگان ۸۲۰۰ رژیم اشغالگر قدس شد، صهیونیستها شدیدا نسبت به تسلط حزبا... بر اطلاعات دقیق پایگاههای نظامی_امنیتی حساس و فوقحساس در تلآویو و دیگر نقاط اراضی اشغالی وحشتزده هستند، چندی پیش نیز تجهیزات جاسوسی ارتش اسرائیل را در پایگاه «مسگاو» در شمال فلسطین اشغالی ـ که بهتازگی تعمیر و تعویض شده بود ـ منهدم کرد. نکته حائزاهمیت اینکه ارتش رژیم اشغالگر قدس پس از انهدام اولیه این تجهیزات، تعمیر و تعویض آنها را با لحاظکردن بالاترین ضریب امنیتی و بازدارندگی ممکن، صورت داده بود. آنچه به عبور مقاومت از این آوردگاه منجر خواهد شد، استمرار تمرکز بر واقعیات میدان و ابطال تصویرسازیهای غیرواقعی دشمن صهیونیستی در منطقه و جبهه شمال است. رهبران و فرماندهان غیور مقاومت قطعا از این مرحله نیز با موفقیت و سربلندی عبورخواهند کرد.
منبع: روزنامه جام جم