اکبر محمدی با بیان اینکه بخش کشاورزی به دلیل تأمین غذای مورد نیاز جامعه یکی از مهمترین حوزههای اقتصادی کشور محسوب میشود، اظهار داشت: این بخش از یک طرف سهم بالایی از ارزش افزوده اقتصاد کشور را به خود اختصاص میدهد و از طرف دیگر سهم قابل ملاحظهای در حوزه اشتغال استان را دارد.
وی افزود: به منظور پاسخگویی به نیازهای روزافزون آمار و اطلاعات در بخش کشاورزی برای تحلیل وضعیت گذشته و حال، برنامه ریزی و پیشبینی آینده، انجام آمارگیریهای کشاورزی یک ضرورت است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان یکی از شیوههای تولید آمار کشاورزی را اجرای سرشماری کشاورزی عنوان و تصریح کرد: تقریباً تمام کشورهای دنیا، سرشماری کشاورزی را هر ۵ یا ۱۰ سال یک بار اجراء میکنند.
محمدی با بیان اینکه در ایران نیز سرشماری کشاورزی هر ۱۰ سال یک بار اجراء میشود، خاطر نشان کرد: اولین سرشماری کشاورزی ایران در سال ۱۳۵۲ فقط در نقاط روستایی انجام شد و پس از آن در سالهای ۱۳۶۷، ۱۳۷۲، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ به صورت عمومی در نقاط شهری و روستایی به مرحله اجراء درآمد و اجرای ششمین سرشماری عمومی کشاورزی در سال ۱۴۰۳ در دستور کار مرکز آمار ایران قرار دارد.
سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیتهای مختلف کشاورزی شامل زراعت، باغداری، دامداری و سایر فعالیتهای کشاورزی همچون کشت گلخانهای، پرورش آبزیان خوراکی، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و پرورش طیور به روش سنتی را در بر میگیرد.