معاون حل اختلاف دادگستری استان کردستان گفت: تاکنون۱۱ دادگاه صلح در استان فعال شده و پنج دادگاه دیگر نیز در دیگر حوزه‌های قضایی به زودی آغاز به‌کار می‌کند.

بهادر اسدی در  جلسه توجیهی –تبیینی  نحوه فعالیت دادگاه‌های صلح در سالن جلسات مجتمع قضایی شهید قدوسی سنندج ، با تبریک تحقق عملیات وعده صادق (۲) اظهار داشت: تاکنون در حوزه‌های قضایی دیواندره، سقز، دهگلان، کامیاران، بیجار و سروآباد و بخش‌های سریش آباد، حسن آباد کرانی، کلاترزان، موچش و حسین آباد، دادگاه‌های صلح افتتاح و شروع بکار کرده است و به زودی در مرکز استان و چهار حوزه قضایی استان نیز افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه شورا‌های حل اختلاف یک نهاد مردمی است، افزود: این شوراها در راستای گسترش فرهنگ صلح و سازش، رفع اختلافات و کاهش مراجعات مردم به محاکم قضایی اقدامات بسیار موثری انجام داده و در کشور تجربیات موفق را به دست آورده است.

 معاون حل اختلاف دادگستری استان کردستان اضافه کرد: با تشکیل دادگاه‌های صلح رسیدگی قضایی از این نهاد مردمی سلب می‌شود و شورا‌های حل اختلاف صرفا وظیفه صلح و سازش فیمابین طرفین دعوی را بر عهده خواهند داشت. 
اسدی با بیان اینکه بر اساس قانون جدید هرگونه رسیدگی قضایی و صدور رأی به دادگاه‌های صلح واگذار شده است، یادآور شد: از تمامی ظرفیت‌های شورا‌های حل اختلاف برای کمک به دادگاه صلح در جهت اشاعه صلح و سازش در پرونده‌های قضایی استفاده می‌شود. 

وی  تاکید کرد: قانون جدید شورای حل اختلاف مصوب سال ۱۴۰۲ در ۵ فصل و ۴۶ ماده تصویب شده است و دادگاه صلح رسیدگی به برخی دعاوی حقوقی، خانوادگی و کیفری را مطابق ماده ۱۲ قانون دارد و صلاحیت این دادگاه نسبت به سایر محاکم صلاحیت ذاتی است و حسب بررسی‌های به عمل آمده حدود ۶۰ درصد دعاوی مراجع قضایی به دادگاه صلح ارجاع می‌شوند.

معاون حل اختلاف استان کردستان افزود: دادگاه صلح می‌تواند در ساعات غیراداری و یا در روز‌های تعطیل نیز به دعاوی رسیدگی نماید و استقرار آن در محل شورای حل اختلاف مانعی ندارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.