صالح یاوری معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش قزوین گفت: براساس طرح پایگاه تغذیه سالم تمامی بوفههای مدارس باید از آموزش و پرورش مجوز دریافته کرده و طبق ضوابط و مقررات مشخصی فعالیت کنند، این در حالی است که سازمان علوم پزشکی و شبکههای بهداشت نیز نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان را برعهده دارند.
معاون تربیت بدنی و سلامت آموزش و پرورش قزوین افزود: پایگاههای تغذیه سالم در مدارس به ۲ دسته درجه یک و ۲ تقسیم میشوند که در قالب آن پایگاههای درجه یک تنها ملزم به فروش مواد خوراکی استاندارد و با بسته بندیهای مناسب بوده و پایگاههای تغذیه سالم درجه ۲ نیز که غذای گرم در آن توزیع میشود، باید مکان نگهداری مواد اولیه و محل پخت و پز آن مطابق با استانداردهای بهداشتی بوده و آشپزها نیز حتما کارت بهداشت خود را هر سه ماه تمدید کنند.
یاوری با بیان این نکته که فهرست اقلام مجاز برای تغذیه سالم در مدارس از سوی علوم پزشکی ابلاغ شده است، عنوان کرد: فعالیت بوفههای مدارس تنها میتوانند از طریق رعایت این دستورالعملها فعالیت کرده و باید از فروش اقلام غیر مجار خودداری کنند و فروش ساندویچهای دست ساز، تنقلات، چیپس، پفک، خوراکیهای غیر مفید و آبمیوههای زیر ۲۵ درصد در مدارس ممنوع بوده و بوفههایی با تخلف از این ضوابط پلمب خواهند شد.
این مسئول با تاکید به این نکته که نظارت بر تغذیه سالم دانش آموزان جدی گرفته شود، گفت: ایجاد فرهنگ تغذیه سالم در بین دانش آموزان از اهداف بلند مدتی بوده که وزارت آموزش و پرورش دنبال میکند، اما از دسترس خارج کردن خوراکیهای غیرمجاز و ناسالم نیز میتواند در سلامت دانش آموزان تاثیر بسزایی داشته باشد؛ بنابراین به همه مدیران و مربیان بهداشت اعلام شده تا در هنگام ورود و خروج دانش آموزان با حضور در مقابل مدارس از فروش اقلام غیر مجاز به دانش آموزان جلوگیری کنند.