عابدین کوهی اظهار کرد: این پرونده که به دلیل تنشهای عمیق بین اعضای خانواده به شعبه پنج شورای حل اختلاف ارجاع شده بود در نهایت با تلاشهای مستمر رئیس و اعضای شعبه پنج شورای حل اختلاف شهرستان ایلام و برگزاری جلسات متعدد رسیدگی با سازش طرفین به نتیجه رسید.
وی افزود: پیگیریهای شورای حل اختلاف با هدف سازش بین طرفین دعوی، ضمن اینکه به پایان یک نزاع طولانیمدت منجر شد، بیانگر اهمیت فرهنگ صلح و سازش در جامعه نیز هست.
کوهی به طرفین دعوی پروندهها توصیه کرد: اختلافات، مشاجره و درگیریها را با رویههای مسالمتآمیز بین خود حل کنند.
وی همچنین از تلاش اعضای شعبه ۱۰ شورای حل اختلاف شهرستان ایلام برای حل یک فقره پرونده اختلاف مالی و پرونده میلیاردی به ارزش ۳۲ میلیارد ریال خبر داد.
کوهی در خصوص سازش این پرونده میلیاردی توضیح داد: در این پرونده که به استناد ماده ۱۱ شوراهای حل اختلاف جهت مصالحه به شعبه ۱۰ شورای حل اختلاف ایلام ارجاع شده بود، با سعی و تلاش اعضای شعبه طرفین به توافق رسیدند و صورت جلسه مصالحه تنظیم و پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مرجع صالح ارسال شد.
معاون حل اختلاف دادگستری استان ایلام با تأکید بر اهمیت فرهنگ صلح و سازش در جامعه، یادآور شد: تلاش دستگاه قضا استفاده از ظرفیتهای شورای حل اختلاف برای رفع پروندههای دعاوی به شیوههای مسالمتآمیز و با هدف در کاهش تنشها و حفظ روابط اجتماعی است.
وی پروندههایی که منجر به صلح و سازش میشود را نشان از اعتماد طرفین درگیر و دعوی به دستگاه قضا و شوراهای حل اختلاف دانست و تاکید کرد: برقراری صلح و سازش در پروندههای قضایی، باعث کاهش یا رفع تنش در بین طرفین دعوی و حتی جامعه میشود.