در بیانیه وزارت امور خارجه انگلیس که روز سهشنبه در تارنمای دولت این کشور منتشر شد، آمده است: تحریمهای امروز سه پایگاه متعلق به شهرک نشینان و چهار سازمانی را هدف قرار داده است که از خشونت علیه جوامع فلسطینی در کرانه باختری حمایت کردهاند. خشونت شهرک نشینان اغلب به دنبال وادار کردن فلسطینیها به ترک خانههای خود و تصرف زمینهای آنها برای ساخت پایگاههایی است که بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است.
این بیانیه میافزاید: ماه اکتبر آغاز برداشت زیتون در کرانه باختری و بلحاظ اقتصادی و فرهنگی برای فلسطینیها مهم است. اما گروههای شهرکنشین به طور سنتی فعالیت فلسطینیها را مختل و به آنها حمله میکنند. تحریمهای وضع شده بخشی از تلاشهای گستردهتر بریتانیا برای حمایت از کرانه باختری باثباتتر است که برای صلح و امنیت فلسطینیها حیاتی است.
دیوید لمی وزیر امور خارجه انگلیس در این بیانیه گفت: هنگامی که در اوایل سال جاری در یکی از اولین سفرهایم به عنوان وزیر امور خارجه به کرانه باختری رفتم، با فلسطینیهایی ملاقات کردم که جوامع آنها خشونتهای وحشتناکی را از سوی شهرک نشینان اسرائیلی متحمل شده اند.
وی رژیم صهیونیستی را به انفعال در برابر خشونت شهرکنشینان متهم کرد و افزود: (رژیم) اسرائیل باید خشونت شهرک نشینان را سرکوب و از گسترش شهرک نشینان در سرزمین فلسطین جلوگیری کند.
وزیر امور خارجه انگلیس هشدار داد: تا زمانی که افراط گرایان خشن (شهرک نشینان صهیونیست) پاسخگو نباشند، بریتانیا و جامعه بین المللی به اقدامات خود ادامه خواهند داد.
انگلیس پیشتر ۲ گروه و ۸ شهرکنشین صهیونیست را به دلیل نقض قوانین حقوق بشری تحریم کرده و هشدار داده بود که در صورت عدم توقف خشونتها در کرانه باختری، تحریمهای بیشتری را در نظر خواهد گرفت.
درحالی که تمرکز جامعه جهانی روی بحران غزه و لبنان متمرکز است، اما تداوم خشونتها و کشتار فلسطینیان در کرانه باختری، به نگرانیهای غرب درباره گسترش دامنه جنگ و تشدید درگیریها دامن زده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، حملات شهرکنشینان علیه مردم بیدفاع و مظلوم فلسطین در کرانه باختری، از آغاز جنگ غزه دوبرابر شده است.