پس از کش و قوس های یک ساله مبنی بر تعیین نرخ عوارضی آزاد راهی شیراز _ اصفهان بالاخره روز گذشته مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور نرخ عوارض بزرگترین آزاد راه کشور که در ۶ قطعه احداث شده است را ابلاغ کرد.
آزادراه شیراز _ اصفهان که تاکنون ۶ قطعه آن احداث شده در استان فارس از شهر ایزدخواست شروع و در شهر شیراز به پایان میرسد. این آزادراه با طول ۲۱۲ کیلومتر بزرگترین آزادراه کشور است که بیش از ۱۴۰ کیلومتر و معادل حدود دو ساعت از مسیر سفر میان اصفهان تا شیراز را کاهش میدهد.
عملیات اجرایی احداث این آزادراه از سال ۱۳۸۹ آغاز شد. قطعات ۱ تا ۶ این آزادراه در ۲۰ مهر سال ۱۴۰۲ توسط رئيس جمهور شهید به بهرهبرداری رسید .
قطعه هفتم آن به طول ۱۵ کیلومتر، که این آزادراه را به ورودی شیراز (بزرگراه شیراز–یاسوج) متصل کند، در حال ساخت است. با بهرهبرداری از قطعه هفتم این آزادراه که اتصال به شهر شیراز را برقرار میکند، طول کامل این آزادراه به ۲۲۵ کیلومتر خواهد رسید.
قطعه هشتم این آزادراه، به آزادراه کنارگذر غربی شیراز (بزرگراه حسینی الهاشمی) وصل خواهد شد که این قطعه در واقع قطعه نخست آزادراه شیراز–بوشهر است.
خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور گفت: در روز گذشته با عنایت به دستور مقام عالی وزارت و در راستای اجرای ماده (۳۴) آیین نامه اجرایی قانون احداث پروژه های عمرانی بخش راه و ترابری از طریق مشارکت بانکها و سایر منابع مالی و پولی کشور و تبصره ذیل آن، در نتیجه نرخ عوارض وسایط نقلیه عبوری در آن از ادراء جهت اجرا به شرح ذیل ابلاغ شد.
نرخ عوارض آزاد راه شیراز _ اصفهان در قطعات یک تا ۶ در خودروهای سواری ۱۲۰ هزار تومان, وانت ۱۳۰ هزار تومان، مینیبوس ۲۴۰ هزار تومان و... تعیین شده است.
هزینه و خدمات مربوط به اخذ عوارض در آزادراههای متصل به سیستم ETC پلیس راهور بیمه مرکزی مشاوره و نظارت طرح و ... به میزان حداکثر ۵ درصد مبلغ عوارض وصولی است.
کارمزد سامانه ETC بر اساس ابلاغیه های مصوب وزارت متبوع خواهد بود و ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
خبرنگار:محبوبه کباری
شما اگه یه سطل ماست هم بخری باید 10 درصدش رو به عنوان ارزش افزوده پرداخت کنی و از این 10 درصد 5 درصدش عوارض شهرداری واسه آبادانی همون شهر برداشته میشه.حالا شما حساب کن ببین تو این مملکت روزانه چقد از این 5 درصدا پرداخت میشه به علاوه کارمزد بانکی و عوارض شهرداری و پروانه و حق اصناف و غیره و غیره و غیره
خرج چی شد
نمیصرفه
فقط معلوم نیس این همه ثروت ملی کجا هزینه میشه که عوارض جاده رسیده به 120 تومان مردم باید بدن