جلیل شهریاری گفت: کسب دانش در دانشگاه باید توام با مهارت باشد و نباید از مهارت آموزی غافل شویم و نگاه مدرک گرایی باید از ذهن دانشگاهیان زدوده شود.
وی با اشاره به شتاب طرحهای مختلف اقتصادی و عمرانی در طول سالهای اخیر در سیستان و بلوچستان و تبدیل شدن این منطقه به یک کارگاه عمرانی، اظهار کرد: اداره فنی و حرفهای استان همگام با این اتفاقات، پیش بینی و زمینه را برای مهارت آموزی نیروی متخصص فراهم کرده است.
وی افزود: کارگاه تخصصی جوشکاری مرتبط با صنعت پتروشیمی که یکی از کارگاههای سرآمد سیستان و بلوچستان است با همکاری منطقه آزاد و قراردادن فضا، تجمیع امکانات و تجهیزات در چابهار راهاندازی و مورد بهربرداری قرار گرفت.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان با اشاره به ورود هلدینگها و بنگاههای اقتصادی در زمینه پتروشیمی در چابهار، افزود: آموزش انواع جوشکاریهای تخصصی در کارگاه تخصصی جوشکاری صنعت پتروشیمی در این منطقه ارائه میشود.
وی اعلام آمادگی کرد که در سایر صنایع، حتی در صورت نبود امکانات آموزشی در سیستان و بلوچستان با استفاده از ظرفیت و امکانات سایر استانها ساز و کار آموزش و مهارت را در این منطقه فراهم خواهیم کرد.
ضرورت توجه به نیازهای مهارتی در بازار کار
شهریاری با تاکید بر اعلام نیاز بنگاههای اقتصادی در حوزه آموزش نیروی انسانی متخصص به سازمان فنی و حرفهای، گفت: در جلسات متعددی با سرمایهگذاران مقرر شد تا نیروی کار مورد نیاز خودشان را با تکیه بر ظرفیتها و نیروی انسانی بومی جهت آموزش به این اداره کل معرفی کنند.
وی با بیان اینکه اداره کل آموزش فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان در بخشهای عمده نیازهای مهارتی نقش خود را در آموزشهای مهارتی ایفا کرده است، اظهار کرد: بیشتر بنگاههای اقتصادی در استان به بهرهبرداری نرسیده و در مرحله اجرا هستند و با توجه به اینکه گستره این کار زیاد نشده تلاش داریم این گفتمان و تعامل با سرمایهگذاران را برای آموزش نیروی متخصص بومی بیشتر کنیم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان تاکید کرد: آمادگی داریم تا کل امکانات آموزش فنی و حرفهای و کل ظرفیت آموزشی را در اختیار بنگاههای اقتصادی و سرمایهگذاران قرار دهیم تا از این طریق افراد آموزش ببینند و وارد بنگاه اقتصادی برای کار و اشتغال شود.
وی جذابیت مشاغل کاذب و ناپایدار مرتبط با مرز، سوختبری، قاچاق و کسب درآمدهای یک شبه برای جوانان و نوجوانان را علت عدم تمایل و اشتیاق آنها برای افزایش اشتغال پایدار و کم خطر دانست.
شهریاری افزود: برای ارائه آموزشهای مهارتی به افرادیکه در روستاها و مناطق دوردست زندگی میکنند و امکان دسترسی به امکانات آموزشی مهارتی را ندارند، در شهرستانهای که قطب و قدیمیتر محسوب میشوند امکانات اقامتی را فراهم کردهایم.
وی با بیان اینکه مهارت آموزی و کارآفرینی پیوند ناگسستنی با یکدیگر دارند و به عنوان یک پدیده نوین نقش موثری در توسعه اقتصادی کشورها ایفا میکنند، گفت: فنی و حرفه ای حلقه مفقودهای است که با توجه بیشتر و بها دادن و شناساندنش به آحاد مردم و روی آوری جوانان به سمت مهارت آموزی و تخصص در فنون مختلف میتوان مشکلاتی همچون بیکاری و فقر را ریشه کن کرد و رونق تولید و خودکفایی را گسترش داد و تحولی عظیم در رشد و ارتقای همه جانبه جامعه رقم زد.