طبق قانون نظام وظیفه عمومی مشمولان فارغ التحصیل مراکز تربیت معلم، پس از گذراندن دوره آموزشی نظام وظیفه، الباقی مدت خدمت سربازی خود را میتوانند در آموزش و پرورش بگذرانند و کارت پایان خدمت خود را دریافت کنند، اما شهروند خبرنگارهای ما با ارسال پیام از عدم صدور کارت پایان خدمت ابراز نارضایتی کردند و در خواست رسیدگی دارند.
متن پیام شهروند خبرنگارها
باسلام، اینجانب باتوجه به قبولی در اولین سال در دانشگاه تربیت معلم سبزوار، قرار شد و تعهد دادیم که دو برابر سنوات دانشگاهمون، خدمت و معلمی کنیم و خدمتم کردیم ولی ظاهرا الان خبری از کارت پایان خدمت نیست. لطف کنید شما پیگیر امور ما باشید. ممنون از لطفتون و سپاس
باسلام و عرض ادب؛ متاسفانه در طی روزهای اخیر علیرغم مراجعه پی در پی فرهنگیان به ادارات آموزش و پرورش و سازمان نظام وظیفه جهت صدور کارت معافیت خدمت این دو نهاد پاسخ روشنی به مراجعین نمیدهند و نسبت به تعهدات خود پاسخگو نیستند. دانشجویان ورودی سال ۹۱ دانشگاه فرهنگیان که در همان سال طی سند رسمی متعهد شده اند به مدت دوبرابر مدت تحصیل خود در دانشگاه فرهنگیان، یعنی ۸ سال در مناطق محروم استانها مشغول به کار شوند، اکنون که تعهد خدمت خود را در مورخ ۱۴۰۳/۶/۳۱ به پایان رسانده اند پس از مراجعه به ادارات کل آموزش و پرورش استانها و سازمان نظام وظیفه با کارشکنی این دو نهاد نسبت به رسیدگی به این موضوع رو به رو هستند. امیدواریم وزارت آموزش و پرورش و سازمان نظام وظیفه به این مسئله رسیدگی کند تا حقوق این عزیزان تضییع نشود.
برای یادگیری اصول تصویربرداری خبری به صفحه «آموزش تصویربرداری برای شهروندخبرنگاران» مراجعه کنید.
اگر برای دانشجویان سال 91 و 92 شرایط به این صورت بوده است که نتوانسته اند مطابق قانون نظام وظیفه عمومی، بعد از فارغ التحصیلی و قبل از به کارگیری در مدارس، این دوره رزم مقدماتی را طی کنند که عدم گذراندن دوره منجر به عدم صدور حکم استخدام رسمی می شود که اتفاقا عکس این اتفاق افتاده است و حکم رسمی این افراد بدون گذراندن رزم مقدماتی صادر شده است ، این اتفاق برای همه دانشجویان 93 به بعد هم افتاده است و همگی حکم رسمی خود را بدون طی کردن رزم ، دریافت کرده اند؛ بدون اینکه مطلع باشند رزم مقدماتی را بگذرانند. حال اینکه این مصوبه فقط مشکل ورودی های 91 و 92 را حل کند و این امکان را به آنها می دهد که در رزم مقدماتی شرکت نکرده و کارت معافیت دریافت کنند ولی بین سایر ورودی ها تمایز قائل شود و بقیه متعهدین خدمت سال 93 به بعد را ملزم به گذراندن این دوره می کند با وجود اینکه بسیاری از این همکاران زن و بچه دارند، مشغول به تحصيل در مقطع دکتری هستند و .... و از طرفی امکان این که جمعیت حدود 10 هزار نفری از کارمندان فعال آمورش و پرورش به مدت 45 روز برای طی کردن رزم در محل کار خود حاضر نشوند( که حتی در تابستان هم امکان پذیر نبوده زیرا بسیاری از همکاری در ادارات، مشغول به کار هستند و حتی معلمان در تابستان یا در مدارس مشغول هستند یا در جاهای دیگر برای رفع معاش خود با توجه حقوق ناچیز آموزش و پرورش مجبور به کار هستند) ، این مصوبه نوعی اجحاف در حق سایر ورودی های دانشگاه فرهنگيان و شهید رجایی مي باشد برای زندگی همکاران و حتی خود آموزش و پرورش مشکل ایجاد می کند.