حسین محمدیان با اشاره به طرح این موضوع در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، گف: صادرکنندگان ایرانی در هفتم دی ماه پارسال، طلا را وارد و به منظور رفع تعهد ارزی آن را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کردند اما از آنجا که زیرساخت لازم فراهم نبود، مرکز مبادله نتوانست طلا را خریداری کند.
وی بیان کرد: درخواست ما این است که بانک مرکزی از ارسال پرونده صادرکنندگانی که از هفتم دی ماه تا ۳۰ بهمن ماه، طلا وارد کردهاند و رفع تعهد ارزی برای آنان صورت نگرفته است، به تعزیرات حکومتی جلوگیری کند و رفع تعهد ارزی آنان را بپذیرد.
لزوم احیای صادرات ریالی به افغانستان
رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق بازرگانی خراسان رضوی در ادامه خاطر نشان کرد: بارها اعلام کردهایم که بیش از ۵۰ درصد از صادرات این استان به افغانستان انجام میشود، صادرات ریالی به افغانستان را از رییس بانک مرکزی دولت سیزدهم درخواست کردیم اما به نتیجه نرسید.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب بارها اعلام کرده اند که باید مبادلات اقتصادی در کشورهای منطقه ای با ارزهای منطقه ای انجام شود، لذا باید صادرات ریالی به افغانستان که تا سال ۱۳۹۷ عملیاتی بود و بعد ممنوع شد، دوباره احیا شود.
محمدیان اظهار کرد: ۹ میلیون افغانستانی در ایران زندگی میکنند و درآمدشان را از طریق تاجران ایرانی به خانواده هایشان در افغانستان می رسانند، آن وقت صادرکننده ایرانی باید با هزاران مشقت ارز را از کشور افغانستان به ایران بازگرداند، احیا شدن صادرات ریالی به این کشور از خروج ارز جلوگیری خواهد کرد.
پرونده تعزیراتی برای عرضه کنندگان طلا تشکیل نشود
مسوول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی نیز گفت: در خصوص رفع تعهد ارزی واردکنندگان طلا، بانک مرکزی در هفتم دی ماه سال ۱۴۰۲ ابلاغیهای صادر کرده که واردکنندگان طلا برای رفع تعهد ارزی، طلا خود را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کنند.
علی اکبر لبافی افزود: بر اساس اعلام بانک مرکزی، صادرکنندگان می توانستند با واردات شمش طلا و فروش آن، نسبت به رفع تعهد ارزی اقدام کنند.
وی اظهار کرد: در چند نوبت حراج شمش طلا اتفاق افتاده اما چون ساز و کار لازم در مرکز مبادله ارز و طلا مهیا نبوده، شمش طلا به فروش نرسیده است و صادرکنندگان نتوانستند از محل واردات و فروش طلا، رفع تعهد ارزی را انجام دهند.
مسئول دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: پیشنهاد دبیرخانه آن است، صادرکنندگانی که از هفتم دی ماه تا پایان بهمن ماه سال ۱۴۰۲ طلای وارداتی خود را در مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه کرده اما شمش طلا به فروش نرسیده و رفع تعهد ارزی صورت نگرفته است، بدون آنکه پرونده تعزیراتی برای آنان تشکیل شود، ایفای تعهدات ارزی آنان توسط بانک مرکزی انجام گیرد.
لبافی گفت: ارائه پیشنهاد مذکور به بانک مرکزی در آخرین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی (دوم آبان) به تصویب رسید.
منبع: ایرنا