مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کلر‌زنی یکی از مراحل مهم در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب بوده که هدف اصلی آن، ضدعفونی کردن آب و پساب و اطمینان از سلامت آب آشامیدنی است.

عارف دادگستر مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان سامانه نانو حباب گفت: سامانه‌های نانو حباب در صنایع مختلف مانند صنایع آبزی‌پروری، کشاورزی، تصفیه آب و فاضلاب و معدن کاربرد دارد. این سامانه‌ها با بهره‌گیری از فناوری نانو، کارایی و بهره‌وری را به طور قابل‌توجهی افزایش داده و به کاهش مصرف انرژی و مواد شیمیایی کمک می‌کنند.

او افزود: کلر‌زنی یکی از مراحل مهم در تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب بوده که هدف اصلی آن، ضدعفونی کردن آب و پساب تصفیه خانه فاضلاب است و ما از ایمن بودن یا ضدعفونی شدن آن اطمینان حاصل کنیم. با توجه به اینکه آب خروجی این فرآیند وارد چرخه مصرف می‌شود، ایمنی این روش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و ما از ایمن بودن کامل این سامانه مطمئن هستیم.

مدیر عامل این شرکت بیان کرد: استفاده از فناوری نانو کلر، علاوه بر کاهش مصرف کلر و هزینه‌ها، به سرعت هزینه‌های اولیه را جبران می‌کند. به طوری که در کمتر از یک سال، تمام سرمایه‌گذاری اولیه بازگشت خواهد یافت و در مدت زمان بین ۲ تا ۳ سال، سودآوری قابل توجهی را به همراه خواهد داشت. افزایش مصرف کلر در فرآیند گندزدایی سنتی آب، علاوه بر افزایش هزینه‌ها، خطرات زیست محیطی ایجاد می‌کند. پساب‌های تصفیه‌شده که اغلب وارد اراضی کشاورزی، آب‌های زیرزمینی و سطحی می‌شوند، در صورت استفاده بیش از حد از کلر، حاوی مقادیر زیادی ترکیبات آلی کلردار خواهند بود که بسیار سمی و خطرناک بوده و می‌توانند به اکوسیستم‌های آبی و سلامت انسان آسیب جدی وارد کنند.

او ادامه داد: کاهش مصرف کلر منجر به کاهش تولید محصولات جانبی خطرناک می‌شود. با بهره‌گیری از این فناوری، ما موفق شده‌ایم میزان مصرف کلر را تا ۳۰ درصد کاهش داده و راندمان گندزدایی را افزایش دهیم. در بررسی‌های انجام شده بر روی تری‌هالومتان‌ها (THM) به‌عنوان محصولات جانبی فرآیند کلرزنی آب آشامیدنی، مشخص شد که روش‌های سنتی تصفیه‌خانه‌ها در حذف کامل این ترکیبات با محدودیت‌هایی مواجه است. سیستم نانو کلر، رویکردی نوین برای مقابله با این چالش است. نتایج حاصل از بهره‌برداری از این سیستم نشان می‌دهد که ضمن کاهش مصرف کلر، راندمان گندزدایی و ضدعفونی پساب نیز به طور قابل توجهی بهبود یافته است.

دادگستر بیان کرد: ایران در استفاده از سامانه‌های تصفیه مبتنی بر فناوری نانو پیشرو است. این فناوری نوین علاوه بر حذف آلاینده‌ها و بو از پساب، راندمان تصفیه را نیز به طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. آب حاصل از تصفیه این سامانه که به استاندارد‌های مورد نظر کارفرما دست یافته، قابلیت استفاده در حوزه کشاورزی و آبیاری اراضی کشاورزی را دارد. ما پیشرفت قابل توجهی در بررسی مسائل مربوط به تالاب انزلی داشته‌ایم. ما در مرحله اول بعد از تامین نیاز کشور که در اولویت قرار دارد، کشور‌های همسایه را نیز از این فناوری برخوردار خواهیم کرد. باتوجه به توان و کیفیت این سامانه‌ها که تا چندین سال امکان استفاده در مدار را دارند هیچ استانداردی برای آن تعریف نشده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار