بهادر اسدی در بازدید از بنگاههای معاملات املاک سنندج، اظهار کرد: با توجه به اتصال ۳۰۰ بنگاه املاک شهر سنندج به سامانه کاتب جهت ثبت الکترونیکی قراردادها، بررسی میدانی میزان اثربخشی برگزاری کارگاههای آموزشی درباره قانون الزام ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول از بنگاههای مشاور املاک سنندج، آغاز شده است.
وی با بیان اینکه نحوه استفاده مشاورین املاک از سامانه کاتب و شیوه تنظیم سند در این سامانه،در بازدیدهای مستمر، بررسی می شود، افزود: مطابق ماده 3 این قانون، دلالان معاملات املاك (اعم از مشاوران املاك و بنگاههای معاملات ملکی) مکلفند پس از مذاکره مقدماتی، نسبت به درج پیشنویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد، اقدام و پیشنویس قرارداد را برای تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس کنند.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان افزود:الزامات قانونی، از جمله حضور صاحب جواز کسب و یا نماینده دارای کارت مباشرت، جمعآوری قراردادهای دستنویس، اخذ کد رهگیری، اخذ پروانه تخصصی، حضور در دوره آموزشی توانمندسازی حقوقی و بهرهگیری از مشاوران حقوقی و استفاده از نهاد داوری در این بازدیدها مورد تاکید قرار دارد.
اسدی ادامه داد: یکسال پس از راهاندازی رسمی سامانه موضوع ماده (۱۰) قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، هر عمل حقوقی اعم از عقد و ایقاع که موضوع یا نتیجه آن انتقال مالکیت عین، حق و یا حق ارتفاق اموال غیرمنقول باشد مشمول این قانون است.
وی افزود: همچنین اجاره به شرط تملیک و هر نوع پیشفروش ساختمان اعم از اینکه به صورت سهمی از کل عرصه و یا اعیان باشد و تعهد به انجام کلیه اعمال حقوقی مذکور، باید در سامانه ثبت الکترونیک اسناد به ثبت برسد.
سرپرست معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل کردستان تاکید کرد: در غیر این صورت، دعاوی مربوط به اعمال حقوقی یاد شده، که ثبت نشده باشد، ادله راجع به آن، نزد مراجع قضائی، شبه قضائی و داوری قابل استماع نبوده و فاقد اعتبار است.