شهرام ملاشاهی گفت: استان سیستان و بلوچستان باتوجهبه موقعیت ژئوپلیتیک خاص خود در تمامی زمینهها بهویژه انرژیهای پاک و تجدیدپذیر توانمندی و ظرفیتهای بسیار بالایی دارد نیروگاههای کوچک مقیاس خورشیدی روشی بسیار مناسب برای سرمایهگذاری، درآمدزایی و حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آینده به شمار میرود.
ملاشاهی خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ صد و هشتاد مورد نصب پنل خورشیدی صورتگرفته و در ششماهه اول سال جاری۱۱۷ مورد نیروگاه کوچکمقیاس خورشیدی برای مددجویان تحت حمایت نصب و راهاندازی شده و تا پایان سال این رقم به تعداد ۴۰۰ عدد افزایش خواهد یافت .
وی در ادامه افزود: استقبال مردم برای اجرای این پروژه باتوجهبه آشناشدن مردم نسبت به مزایای اجرای آن باتوجهبه تجربه سال گذشته افزایش پیدا کرده است و با توجه به قرارگرفتن سیستان در منطقه خشک و ساعات طولانی تابش آفتاب؛ پنلهای خورشیدی برای اولینبار در کشور در حوزه سیستان و در شهرستان هامون با وسعت بینظیری اجرا شده است.
ملاشاهی تأکید کرد: نوع پنلهای نصب شده پنج کیلوواتی است و نصب پنلهای خورشیدی با دو هدف در سطح شهرستان هامون اجرا شده که اولین هدف ایجاد منبع درآمدزایی برای خانوادهها از طریق طرحهایی است که باتوجهبه خشکسالی سیستان متکی به آب نبوده و باعث ایجاد درآمد و در نتیجه ماندگاری افراد در منطقه و جلوگیری از مهاجرت شود.
وی ادامه داد: هدف دوم جبران ناترازی برق در سیستان است که با افزایش تعداد این نیروگاهها میتوان بخشی از ناترازی برق در منطقه را جبران کرده و مانع از خاموشیهای مکرر در منطقه شد که در این راستا استفاده از انرژیهای پاک مانند انرژی خورشیدی اولویت همه کشورها است.
ملاشاهی بیان کرد: این انرژی یکی از پاکترین و دردسترسترین منابع تجدیدپذیر در دنیا است و میزان کارکرد پنلهای خورشیدی بسته به عواملی مانند نحوه نظافت و نگهداری، تعداد روزهای ابری؛ روزهای آفتابی و مدت ساعات تابش نور خورشید در طول روز متغیر است.
وی افزود: سه ارگان در اجرای پروژه پنلهای خورشیدی دخیل هستند معرفی افراد بر عهده کمیته امداد بوده و بررسی شرایط فنی اجرای طرح در مکان موردنظر بر عهده اداره برق و پیمانکار است که قبل از اجرای طرح تیمی سهنفره از ادارات فوق جهت بررسی بهصورت میدانی در منطقه حضور پیدا میکنند .
ملاشاهی در خصوص این طرح خاطرنشان کرد: نصب پنلهای خورشیدی یک طرح بزرگ ملی است که با حمایت استانداری برای اولینبار به این حجم و وسعت در سیستان اجرا شده است.
وی تأکید کرد: کسانی که تمایل به نصب پنلهای خورشیدی دارند باید دارای انشعاب برق به نام متقاضی و منزل مسکونی شخصی باشند و مکان موردنظر باید مورد تأیید تیم سهنفره کمیته امداد، اداره برق و نماینده قرارگاه باشد .
ملاشاهی افزود: کمیته امداد برای نصب هر پنل خورشیدی وام با کارمزد ۴ درصد به مبلغ یک میلیارد و سیصد میلیون ریال با بازپرداخت ۷ساله پرداخت مینماید که اقساط وام پرداختی از محل کارکرد پنلها پرداخت شده و اداره برق بر اساس قرارداد منعقده به مدت ۲۰ سال تعهد خرید تضمینی برق تولیدی پنلها را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سیستان با طوفانهای ۱۲۰ روزه روبهرو است همواره یک تیم متخصص آمادگی رفع مشکلات احتمالی را در موارد اضطراری بر عهده داشته که ملزم به رفع معایب پیشآمده احتمالی هستند، ضمن اینکه دستگاه و تجهیزات آن دارای گارانتی هستند.