وزارت خزانه داری آمریکا اعلام کرد: «۲۷۵ فرد و نهادی را که در تامین فناوری و تجهیزات پیشرفته ماشین جنگی روسیه شرکت داشتند، تحریم کرده است. اقدام امروز هم بازیگران فردی و هم شبکههای گسترده فرار از تحریمها را در ۱۷ حوزه قضایی از جمله هند، چین، سوئیس، تایلند و ترکیه هدف قرار میدهد. این اقدام علاوه بر ایجاد اختلال در شبکههای جهانی فرار از تحریم ها، واردکنندگان و تولیدکنندگان داخلی روسیه را نیز هدف قرار داده است.»
والی آدیمو معاون وزیر خزانه داری آمریکا گفت: ایالات متحده آمریکا و متحدان آن به اقدامات قاطع در سراسر جهان برای متوقف کردن جریان ارسال ابزارها و فناوریهای حیاتی که روسیه برای جنگ غیرقانونی و غیراخلاقی خود علیه اوکراین به آن نیاز دارد، ادامه خواهند داد.
او افزود: همانطور که اقدام امروز نشان میدهد، ما در عزم خود برای کاهش و تضعیف توانایی روسیه برای تجهیز ماشین جنگی خود و توقف کسانی که به دنبال کمک به تلاشهای روسیه از طریق دور زدن یا فرار از تحریمها و کنترلهای صادراتی ما هستند، عقب نشینی نکرده ایم.
وزارت امور خارجه آمریکا نیز در این زمینه ادعا کرده است که «فرار و دور زدن تحریمها را در چندین کشور ثالث هدف قرار داده است. این کشورها شامل چندین شرکت مستقر در چین است که کالاهای دو منظوره صادر میکنند و کمبودهای اساسی در پایگاه نظامی-صنعتی روسیه و نهادها و افراد مرتبط با حکومت بلاروس را تامین میکنند. همچنین چندین مقام ارشد وزارت دفاع روسیه و شرکتهای دفاعی و کسانی که از تولید و صادرات انرژی آینده روسیه حمایت میکنند تحریم شده اند.»
گفتنی است که رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب نسبت به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.