لاله افتخاری در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به اینکه باید از ظرفیت استعدادهای مددجویان برای راهبری شغلی استفاده شود، افزود: نظام مسائل جامع خانوادهها در همه استانها در نظر گرفته شده است و بهدنبال اولویتها و نیازها حرکت کردهایم تا استعدادها شناسایی و راهنمایی شوند.
او به توانمندسازی مباحث اقتصادی خانواده توسط کمیته امداد اشاره کرد و اظهار داشت: مراکز مشاوره و کلینکهایی در نظر گرفته شده است تا خانوادهها بهراحتی بتوانند از بخش مشاوره آن استفاده کنند.
افتخاری در بخش دیگری از سخنان خود با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری بر توانمندسازی در همه عرصهها اشاره کردند، گفت: سامانهای برای بررسی ایدههای کل کشور جهت بارگزاری فعالیتهای جدید ایجاد خواهد شد که در این راستا کمیته امداد فارس پیشگام و همدل بوده است.
مشاور امور بانوان کمیته امداد کشور تصریح کرد: کمیته امداد پیش از همه دستگاهها مشاور بانوان داشته است و فعالیت آن در همه استانها چشم گیر بوده است؛ همچنین کارگروههای مختلفی با حضور معاونتهای مربوطه ایجاد شده است.
افتخاری با اشاره به راه اندازی پویش پتو، لباس و همچنین پویش اهدای طلا برای کمک به مردم، تصریح کرد: مردم ما نشان دادهاند که همواره یاریرسان مظلومین و محرومین بودهاند.
مشاور امور بانوان کمیته امداد کشور خاطرنشان کرد: در پایان هر سفر گزارشی از وضعیت استانها، اعم از خانمها، نقاط ضعف و قوت و ... احصا میشود که این آمارها در همه عرصهها یاریرسان خواهد بود.
او با اشاره به اینکه بانوان خیر در فارس کمنیستند و در کارهای خیر حضور فعال دارند، گفت: طی سفر به استان فارس از منازل خیرساز نیز بازدید به عمل آمد.
١٤ هزار فرصت شغلی را برای مددجویان فراهم میشود
مدیر کل کمیته امداد فارس نیز در این نشست با اشاره به اینکه بیش از ٢ هزار و ٢٠٠ میلیارد تومان برای موضوع کسبوکار مددجویان در نظر گرفته شده است، گفت: تا پایان سال بیش از ١٤ هزار فرصت شغلی برای مددجویان فراهم میشود و تمرکز ویژهای برای جامعه بانوان خواهیم داشت.
مرتضی موصلی با بیان اینکه استان فارس برجستگیهای فراوانی دارد که مزین به سومین حرم اهلبیت (ع) مزین شده است، افزود: رویکرد کمیته امداد بر توانمندسازی اقتصادی است؛ در این راستا توسعه کسبوکار با محوریت اشتغال و کسبوکارهای خرد شکل میگیرد.
موصلی ادامه داد: ١٦٨ هزار خانوار در استان تحت پوشش کمیته امداد فارس قرار دارند که از این تعداد ١٦٢ هزار خانوار از همه خدمات کمیته امداد بهرهمند میشوند.
او با اشاره به اینکه از خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد فارس ١٠٢ هزار زن سرپرست خانوارهستند یادآور شد: ٧٠ هزار زن بر اثر فوت همسر، ٢۵ هزار زن به دلیل طلاق، ٢ هزار و ۵٠٠ زن به علت زندانی شدن سرپرست و ٣ هزار دختر به دلیل سن بالا و عدم ازدواج، سرپرست خانوار شدند.
مدیر کل کمیته امداد فارس گفت: اولویت در بخش اشتغال و مسکن برای زنان سرپرست خانوار پیشبینی شده است؛ امسال برای اولینبار با پیگیریهای صورت گرفته بخشی از زنان سرپرست خانوار که اراده همت اشتغال داشتهاند، اما ضامن نداشتند با راه اندازی صندوق تضمین اشتغال از این تسهیلات بهرهمند میشوند.
او ادامه داد: مجموعه کمیته امداد در بحث زنجیرههای ارزش ورود خوبی داشته است و بهعنوان نمونه فرش دستباف در شهرستان فیروزآباد بهصورت تضمینی از مددجویان خریداری و ارسال میشود.
موصلی گفت: در ادامه زنجیره ارزش طرح نیروگاههای خورشیدی در جهت توانمندسازی خانوارها مخصوصا زنان سرپرست خانوار که منبع درآمدی ندارند، عملیاتی شد؛ از مزایای این طرح بیمه تمام خطر الکترونیک سرپرست خانوار است که تا ٢٠ سال وزارت نیرو از آنها برق خریداری میکند.
او با اشاره به اهمیت خانواده و حمایت از زوجهای جوان، گفت: ۵ هزار و ٣٠٠ سری جهیزیه سال گذشته توسط کمیته امداد فارس برای زوجهای جوان در نظر گرفته شد و با هدفگذاری انجام شده نیز تا پایان سال ٦ هزار سری جهیزیه برای زوجهای جوان با بهرهگیری از منابع کمیته امداد و خیرین تامین میشود.
مدیر کل کمیته امداد فارس، مسکن را چالش جدی محرومین دانست و عنوان کرد: سال گذشته ٢ هزار و ١٧٢ واحد مسکونی برای محرومین توسط کمیته امداد فارس افتتاح شد؛ امسال نیز بیش از ٢ هزار واحد برای مناطق روستایی و نزدیک به ٤هزار واحد در مناطق شهری با بهرهگیری طرح نهضت ملی مسکن در نظر گرفته شده است.