همیشه وقتی میخواهیم از مشاغل سخت نام ببریم، کار در معدن جزو یکی از همان مشاغل است مشاغلی که جوانان و مناطق معدن خیز کشور در اعماق زمین خطراتش را به جان میخرند و مشغول کار هستند.
در سالهای اخیر، اما معادن با حوادثش در ذهن مردم جای گرفته به صورتی که بر اساس آمارها در سالهای اخیر حوادث معادن افزایش داشته است و در یکی از آخرین حوادث گاز در تونلهای معدن ذغال سنگ معدنجوی طبس متصاعد شد و ۵۳ کارگر جان خود را از دست دادند.
پس از این حادثه مسئولین در محل حاضر شدند و از نزدیک وضعیت یکی از بزرگترین معادن کشور مشاهده کردند و یکی از مواردی که وزیر کار عنوان کرد تبعیض ناروا در پرداخت حقوق کارگران معدن بود.
موضوعی که در حوادث گذشته معادن هم مشاهده میشد زمانی که فیش حقوقی کارگران منتشر شد نشان میداد که روزانه فقط ۲۰ هزار تومان بابت کار در معدن سختی کار میگرفتند.
این موضوعات باعث شد تا مطالبه بازنگری در پرداخت حقوق و دستمزد کارگران معادن شکل بگیرد که میدری، وزیر کار ضمن تاکید بر اینکه باید سیستم حقوق و دستمزد کارگران معدن زغال سنگ به طور کلی در ایران و به طور ویژه در طبس تغییر پیدا کند گفت: هفته جاری در شورای عالی کار که مرجع تعیین حداقل دستمزد است پیشنهاد جدید مورد بحث قرار میگیرد.
میدری معتقد است که باید کارگران در سود معادن مشارکت داشته و از سود آن بهرهمند شوند و در این خصوص گفته بر اساس قرارداد جمعی که بین کارگران و بهره برداران هر معدن منعقد خواهد شد کارگران علاوه بر نظام حقوق - دستمزد از سود معادن سهم خواهند داشت.
بررسی دقیق ایمنی معادن نکته اصلی جلوگیری از حوادث ناگوار گذشته معادن است که در این خصوص هفت معدن کشور که فاقد ایمنی لازم بود به مراجع قضایی معرفی شدند.
حادثه تلخ معدنجوی طبس باید باعث توجه بیشتر مسئولین به وضعیت ایمنی معادن و معیشت کارگران معادن شود تا دیگر شاهد این حوادث تلخ نباشیم.
خبرنگار: حسین قربانی