مدیر یک شرکت دانش بنیان گفت: همکاری‌های خوبی با دانشگاه تهران داشتیم و توانستیم ۲ پروژه موفق را به اتفاق پیش ببریم.

غنی زاده، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان مستقر در دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مطرح کرد: در سال ۱۳۹۸ از پارک علم و فناوری پردیس شروع به کار کردم و بعد از ۶ ماه با موضوعیت طراحی و تولید گیرنده‌های نقشه برداری وارد پارک علم  و فناوری دانشگاه تهران شدم.

او ادامه داد: در حال حاضر پروانه بهره برداری وزارت صمت و سایر مجوز‌هایی که مرتبط با فعالیت فناوریمان است را داریم.

رئیس این شرکت دانش بنیان با اشاره به ۶ محصول فناوری تولید شده توسط این شرکت، بیان کرد: در حال حاضر ۶ محصول فناور در حوزه موقعیت یابی داریم. اولین محصول ما گیرنده نقشه برداری ماهواره‌ای بوده که در واقع یک گیرنده GPS یا GNSS است که می تواند با دقت سانتی متر کار کند. اولین محصول ما در سال ۱۳۹۸ وارد بازار شد و توانستیم ۸۰۰ دستگاه از مدل اول به فروش برسانیم.

او اضافه کرد: دو مدل موقعیت یاب جدید هم در کشور داشتیم که یکی از آن‌ها به نام گیرنده اس ۲۰ در سال ۱۴۰۲ برنده جایزه طراحی صنعتی از طرف مرکز طراحی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری شد.

غنی زاده گفت: شرکت‌ها و اشخاصی که به دقت سانتی متر احتیاج دارند، مثل مهندسین نقشه بردار، متخصصین تهیه نقشه در سازمان‌ها و ارگان‌هایی مثل شرکت گاز و آب و فاضلاب که لازم  است نقشه‌های دقیق تهیه کنند یا مساحت و ابعاد و اندازه‌های دقیق به دست آورند از این محصول ما استفاده می‌کنند.

او ادامه داد: گیرنده‌های متداول در این حوزه از ۳ تا ۲۰ هزار دلار قیمت دارند و محصولی که ما تولید می‌کنیم بین هزار و پانصد تا سه هزار دلار قیمت دارد. این اختلاف قیمت و حضور تولیدکنندگان داخلی باعث شده است قیمت محصول‌های مشابه خارجی هم کاهش پیدا کند و  همین رقابت باعث می‌شود مصرف کننده با قیمت و کیفیت بهتر  محصول مورد نظر خود را فراهم کند.

مدیر این شرکت دانش بنیان توضیح داد: در حوزه توسعه کسب و کار، این صنعت و سایر صنعت‌های مشابه مرتب تغییر کاربری و وضعیت دارند. ما هم تیم  تحقیق و توسعه خود را فعال نگه داشتیم و از ظرفیت‌های دانشگاه استفاده می‌کنیم که بتوانیم در بازار رقابتی بهترین خروجی را داشته باشیم و نتیجه خیلی خوبی که داریم همکاری با دانشگاه تهران بوده که توانستیم ۲ پروژه موفق را به اتفاق پیش ببریم و بتوانیم از ظرفیت دانشگاه برای توسعه محصولاتمان استفاده کنیم.

او گفت: در حال حاضر در حوزه صادرات، زیرساخت‌ها را برای کشور‌های همسایه مثل عراق و ترکیه فراهم می‌کنیم و در تلاش هستیم وضعیت صادراتی با کشور امارات را بهتر کنیم . در حال حاضر صادرات محدود برای عراق داریم؛ اما امیدواریم  با زیرساخت هایی که ایجاد می‌کنیم و گشایش هایی که در حوزه روابط خارجی ایجاد می‌شود، بتوانیم نقش خود را در منطقه در حوزه موقعیت یابی دقیق، گسترش دهیم.

غنی زاده درباره چالش‌هایی که بر سر راه دانش بنیان ها می تواند باشد، عنوان کرد: عمدتا چالش‌ها مربوط به سرمایه گذاری برای فناوری های‌تک است. فناوری‌هایی مثل فناوری ما که های‌تک هستند و کاربری های خاصی در کشور دارند سرمایه گذاری برایشان کار سختی است و معمولا می توانیم  از تسهیلات و گرندهایی استفاده کنیم که معاونت علمی و صندوق ها این امکانات را در اختیار ما قرار می دهند. بنابراین عمده ترین مسئله سرمایه گذاری و فعالیت های بروکراسی اداری هستند. برای مثال، برخی سامانه های مختلف دولتی هنوز تجمیع نشده و به درستی کار نمی کنند، این مشکل دومی است که ما داریم. تغییر و تحول رخ می دهد؛ اما هنوز به شرایط ایده آل نرسیده است. شرکت های استارتاپی بخش نسبتا قابل توجهی از انرژی خود را صرف همین کارهای اداری می کنند.

خبرنگار: فاطمه کربلایی

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار