رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال زراعی گذشته طرح جهش تولید در ۳۵۰ هزار هکتار از دیمزار‌های استان با موفقیا اجرا شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در نشست تخصصی مسئله محور روسای مراکز جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: در راستای تحقق دستور مقام معظم رهبری در جهت تضمین امنیت غذایی و پایداری تولید، طرح جهش تولید در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۳، در سطح بیش از ۳۵۰ هزار هکتار از دیم زار‌های استان عملیاتی شد.

خسرو شهبازی، کسب رتبه برتر کشوری جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در زمینه اجرای موفق طرح جهش تولید در دیمزار‌ها و تجلیل توسط رئیس جمهوری را به همه مدیران و کارکنان سازمان تبریک گفت و از زحمات آنان قدر دانی کرد.

وی اضافه کرد: ثبت بالاترین رکورد تولید و خرید تضمیمنی گندم برای دومین سال متوالی در آذربایجان غربی با تولید یک میلیون تن گندم و خرید تضمینی بیش از ۶۷۵ هزار تن گندم در نتیجه زحمات همه شما کارکنان و همراهی خوب کشاورزان است. 

این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به افزایش جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ ظرفیت تامین مواد غذایی باید تا ۶۰ درصد افزایش یابد و به همین دلیل حفظ کاربری اراضی کشاورزی از اهمیت خاصی برای جوامع بشری برخوردار است. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی خاطر نشان کرد: برنامه ریزی‌های ما باید به گونه‌ای باشد که در راستای مدیریت بهره وری در منابع آب و افزایش تولید در واحد سطح و کمک به احیای دریاچه ارومیه گام‌های موثرتری از گذشته در بخش کشاورزی برداریم.

شهبازی ادامه داد: تداوم اجرای طرح جهش تولید در دیم زار‌ها و استفاده از آب سبز در مزارع باید به صورت جدی پیگیری و دنبال شود.

وی با اشاره به وجود تعدد سامانه‌ها در مراکز جهاد کشاورزی، گفت: سامانه‌ها ابزاری برای برنامه ریزی دقیقی و مدیریت بهینه امورات است که در این راستا نیازمند ثبت اطلاعات دقیق بهره برداران و اراضی کشاورزی هستیم و یکی از اولویت‌های کاری روسای مراکز جهاد کشاورزی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با اشاره به وجود ۶۵ مرکز جهاد کشاورزی دهستان در سطح استان گفت: امسال در بحث تخصیص اعتبارات ترویج و هزینه‌ای روند روبه رشدی داشتیم و پیگیر هستیم که در سال جاری نیز برای کار‌های ترویجی و تجهیز مراکز اعتبارات خوبی تخصیص یابد.

شهبازی خاطر نشان کرد: عملکرد در واحد سطح در اراضی زراعی و باغی با وجودی اینکه نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته، ولی رضایت بخش نیست، و نیاز است این موضوع با جدیت با برگزاری کلاس‌های آموزشی ترویجی برای کشاورزان توسط مسولین مراکز پیگیری شود.

در سال زراعی جاری ۱۳۱ هزار تن کود کشاورزی در استان توزیع می شود

وی بیان کرد: مراکز جهاد کشاورزی تامین کننده کود شیمیایی موردنیاز کشاورزان هستند و برنامه ابلاغی امسال ۱۳۱ هزار تن کود کشاورزی است که به تدریج توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان تامین و در حال توزیع بین کشاورزان است و در خصوص تامین بذر و کود کشت‌های پاییزه هیچ مشکلی در استان وجود ندارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، توصیه‌هایی در خصوص مدیریت سوخت کشاورزی، ساماندهی سیب صنعتی در کنار جاده ها، اولویت قرار دادن حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی، رعایت الگوی کشت، توزیع به موقع کود و بذور، نظارت بیشتر با آگاه سازی کشاورزان بر نحوه استفاده از سموم کشاورزی در مزارع و باغات و. برای حاضرین در جلسه ارائه کرد.

در ابتدای جلسه روسای مراکز جهاد کشاورزی دهستان‌های استان به بیان مسائل تخصصی حوزه کاری خود پرداختند و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به سوالات مطروحه آنان پاسخ داد و رهنمود‌های لازم ارائه شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.