نمایش «سه تار سیبیل» به نویسندگی مجتبی خلیلی و مهدی ایروانی و کارگردانی مجتبی خلیلی در بخش مسابقه تئاتر خیابانی بیست و نهمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان درحال اجرا است. از این رو به گفت وگو با کارگردان این نمایش پرداختیم.
مجتبی خلیلی کارگردان نمایش «سه تار سیبیل» از جشنواره تئاتر کودک ونوجوان همدان گفت: بیست و نهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان با گستردگی اجرا و تنوع آثار در بخشهای مختلف نوید روزهای خوش تئاتر کودک است و به جرات میتوانم بگویم جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان یکی از بهترین جشنواره های ایران است که آثار بخش بین الملل خود گواه این ماجرا است.
وی در پاسخ به این سوال که کیفیت کمی و کیفی آثار جشنواره چطور هستند؟ بیان کرد: از طریق سایت جشنواره و فضای مجازی بعضی از نمایشها را دنبال کردم که دریافتم تا به امروز آثار قابل توجهی و با کیفیتی را تماشا کردم. از این رو میتوانم بگویم در این جشنواره همه چیز برای یک جشن باشکوه برای کودکان آماده است.
خلیلی کارگردان نمایش «سه تار سیبیل» از داستان این اثر گفت: ننه حسنی برای رهایی حسن کچل از دنیای مجازی و تک و تنها بودنش تصمیم میگیرد با دوستان حسن کچل او را به بهانه سه تار سیبیل از خانه بیرون بکشند تا حسنی در جمع بودن وهمدلی و همراهی و مسئولیت پذیری را تجربه کند .
وی در پاسخ به این سوال که نام نمایش بر گرفته از چیست؟ عنوان کرد: نام نمایش «سه تار سیبیل» برگرفته از قصه ایرانی حسن کچل است .
این کارگردان در پاسخ به این سوال که با چه تعداد کاراکتر نمایش را اجرا کردید؟ گفت: حسن کچل ( سید پویا امامی ) ننه حسنی ، دلاک حمام ، مرد قصاب ، ملا باجی ( مارال ایزدبخش) ، بچه های کوچه ، حمامی ، شاگرد قصاب ، دانش آموز ( حسین کاظمی ، علیرضا احمدی ، احسان طالبیان ، ابوالفضل عدالتی) کاراکترهای این نمایش هستند.
خلیلی از مناسب بودن این نمایش برای گروه سنی کودک و نوجوان گفت: این نمایش با توجه به فضا سازیهای نمایش، شیوه اجرایی و خلق تصاویر جذاب برای رده سنی کودک و نوجوان جذاب است.
وی در پاسخ به این سوال که هدفتان از اجرا بردن این نمایش چه بود؟ پاسخ داد: من خود معلم هستم و آموزش برای بچه ها را دوست دارم و همیشه در کلاس درسم مباحث درسی را با تئاتر و بازی برای دانش آموزان پیش میبرم. از این رو استفاده بیش از اندازه کودکان در فضای مجازی باعث بیماری های از جمله افسردگی ، گوشه گیر شدن بچه ها می شود و در نتیجه آسیب جدی میزند که بنیان خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا سعی کردم با فضای شاد و در قالب شعر هر چند کوچک اما این مسئله بزرگ را برای کودکان حل کنم تا بتوانند نتیجه گیری کنند.
مجتبی خلیلی از سختیهای کار و شیرینی های کار کودک گفت: «سه تار سیبیل» اولین اثر نمایشم برای کودک و نوجوان است و برای این اثر تحقیق های زیادی انجام دادم تا خارج از چهارچوب نروم و به درستی عمل کنم. به نظرم مخاطب کودک و نوجوان یکی از حساس ترین و باهوش ترین مخاطبان تئاتر است که در دنیای خود سیر می کند و تشنه آموزش است. همچنین لازم به ذکر است که بگویم در این چند ماه فقط به عشق مخاطب با دل و جان کار کردیم و منتظر اجرای پر انرژی برای مخاطبان کودک و نوجوان هستیم .
شایان ذکر است سید پویا امامی،مارال ایزدبخش ، احسان طالبیان ، احسان احمدی حیدری، محمد مهدی بیابانکی ، سروش ایران نژاد از بازیگران نمایش «سه تار سیبیل» هستند.
خبرنگرا: زهرا بالاور