طیب گفت: مردم با نسخه‌های خطی دوست بشوند، این نسخه‌ها سوابقی هستند که پیشینیان برای‌مان به ارث گذاشته‌اند.

زهیر طیب، مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر به اهمیت قدمت نسخ خطی اشاره کرد و گفت: ممکن است خیلی از ما داخل منازلمان چنین نسخه‌های خطی داشته باشیم. روزی که این کتاب‌های خطی را برای ما آوردند، گفته بودند ما می‌خواستیم این کتاب‌ها را دور بیندازیم. با بررسی‌های انجام شده مشخص شد هفت رساله‌ای که در تاریخ از آن نمونه وجود ندارد، داخل این دو جلد هست. یعنی قدمت این کتاب‌ها به ۸۰۰ سال می‌رسد. اکثر این کتاب‌ها مورد بی‌مهری یا کم توجهی قرار گرفته‌اند.  

مدیر انجمن علمی تحقیق و تصحیح نسخه‌های خطی ایران افزود: خیلی از ما احساس می‌کنیم که اگر نسخه‌های خطی داشته باشیم و همینطور آنها را نگه داریم، اشکالی پیش نمی‌آید. در حالی که باید عملیات احیاء صورت بگیرد. مردم باید نسخه‌های‌شان را به کتابخانه بسپارند، تا چند صد سال به عمر نسخه‌های خطی اضافه بشود.

طیب در پاسخ به سوال مجری برنامه که هنوز نمی‌توان قیمتی روی نسخه‌های خطی گذاشت، افزود: بله، این نسخه‌های خطی تاریخ دانش ریاضیات جدید را ۴۰۰ سال به نفع ایران جلو می‌کشد. ما در متون ریاضی تاریخ معینی داریم، اما در این کتاب‌ها مطالب بسیار دقیقی مطرح شده است.  

به گفته وی، مردم با نسخه‌های خطی دوست بشوند. عادت کنیم نسخه‌های خطی را به هم هدیه بدهیم. اینها سوابقی هستند که پیشینیان برای‌مان به ارث گذاشته‌اند و نباید نسبت به آنها بی‌تفاوت باشیم.

برچسب ها: نسخ خطی ، رساله ، آثار خطی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.