حجتالله غلامعلی دبیر شورای اجتماعی کشور صبح امروز در مراسم اختتامیه دهمین دوره روستاها و عشایر دوستدار کتاب در ساری، گفت: در ۳۸ هزار روستای کشور، فعال فرهنگی داریم و این ظرفیت نیز وجود دارد که تعداد این فعالان افزایش یابد.
او با اعلام اینکه فرایند داوریها در سه مرحله انجام شده است، افزود: در مرحله اول ۵۰۰ کتابخانه رتبه برتر را کسب کردند که پس از پالایش، ۳۵۰ روستا انتخاب شدند که در نهایت ۱۰ روستا حائز رتبه برتر شدند که سهم استان مازندران دو روستا بوده است.
دبیر شورای اجتماعی کشور با اعلام اینکه یکی از مزیتهای مازندران توازن مناسب جمعیت در شهر و روستا است، گفت: برای ۴۵ درصد جمعیت استان مازندران ظرفیت برای گسترش فرهنگ کتابخوانی وجود دارد.
غلامعلی با اعلام اینکه ملاکهای انتخاب روستاهای برتر متعدد است، افزود: برای قرار گرفتن به عنوان الگو نیاز داریم که همافزایی مناسبی ایجاد کنیم تا شاهد اقدامات خوبی در این بخش باشیم.
روستاهای مازندران دوستدار کتاب هستند
احسان آهنگر مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران هم در این مراسم گفت: روستاهای مازندران دوستدار کتاب هستند.
او با اشاره به اینکه در این جشنواره دو روستای استان مازندران به عنوان روستای دوستدار کتاب انتخاب شدند، افزود: این موضوع نشان از فرهیختگی و فرهنگمداری مردم استان مازندران دارد.
آهنگر با اعلام اینکه مازندران همیشه در حوزه فرهنگی رتبههای مناسبی کسب میکند، گفت: مردم این دو روستا در استان در این زمینه نقشآفرین و این نشان از علاقمندی مردم روستاهای مازندران به حوزه فرهنگ و کتابخوانی دارد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به تلاشهای انجام شده مسئولان و متولیان امر برای کسب این رتبه، افزود: با توجه به ظرفیتی که استان مازندران دارد باید تلاش کنیم که این پتانسیل در سطح استان افزایش یابد.
آهنگر گفت: این جشنواره به منظور عملکرد ارزیابی دوستداران کتاب در طول ۱۰ سال برگزار شد و امید داریم که مقدمات لازم برای تقویت فرهنگ مطالعه تقویت شود.
او افزود: باید تلاش کنیم که در زمینه فرهنگ کتاب و کتابخوانی اقدامات مناسبی انجام شود و زمینه برای پویایی مناسب فراهم گردد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه در حوزه کتابخوانی نیاز به حمایتهای مناسبتر از متولیان امر داریم، گفت: انتخاب دو روستا از استان مازندران به عنوان روستای برتر کشور در زمینه کتابخوانی نشان داد که علاقمندی در حوزه کتاب وجود دارد و ما باید بستر را برای توسعه این فرهنگ فراهم کنیم.
آهنگر افزود: اقدامات خوبی در استان مازندران در موضوع تقویت فرهنگ کتابخوانی انجام شده و باید میزان تلاشها را افزایش دهیم و روستاهای برتر را به عنوان الگو معرفی کنیم و این فرهنگ را در کل استان تعمیم دهیم.